Burak Yılmaz'dan 'ayrılık' açıklaması: Vakit gelmişti...
Burak Yılmaz, Beijing Guoan ile çıktığı 17 maçta 11 gol attı.
Çin'in Beijing Guoan takımının formasını giyen milli takımın golcü isimlerinden Burak Yılmaz, transfer sürecini anlattı. Burak, Galatasaray için "Ayrılma vaktim gelmişti, Çin'e gitmeye zor karar verdim; ancak pişman değilim" dedi.
Sezon başında Çin Ligi ekiplerinden Beijing Guoan'a transfer olan Burak Yılmaz, İngiltere ve İtalya'dan da teklifler almasına rağmen neden Çin'i seçtiğini anlattı.
Çin televizyon kanalı CCTV'ye konuşan golcü oyuncu, "Galatasaray'da başarılı yıllar geçirdim. Ligin en iyi golcüsüydüm. Artık ayrılma vaktim gelmişti. Ayrılma kararını verdiğimde İngiltere ve İtalya seçeneklerim vardı. Son kararımı vermeden önce Çin'den reddedemeyeceğim bir teklif aldım. Ailem ve geleceğim için iyi bir teklifti. Zor bir karar oldu ancak pişman değilim. Futbolun uluslararası bir dili var. Türkiye'deki başarımı burada da sürdüreceğime inancım tamdı. " dedi.
Beijing Guoan'la çıktığı 17 maçta 11 gol kaydetmeyi başaran deneyimli golcü yeni sezonda takımı Beijing Guoan'ın ligde ve Asya Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşacağına inandığını söylerken, "Hedeflerimizi büyük tutuyoruz. Benim en büyük hedefim, Çin Süper Ligi şampiyonluğu çünkü Guoan uzun süredir bunu yaşayamıyor. Bu sezon yaşadığım sakatlıklara rağmen iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Önümüzdeki sezona tam anlamıyla hazır olarak gireceğim ve şampiyonluk yolunda takımıma en iyi şekilde yardımcı olacağım." ifadelerini kullandı.
