Zirveye Kartal pençesi | Dev derbide kazanan Beşiktaş

- Güncelleme:
Zirveye Kartal pençesi | Dev derbide kazanan Beşiktaş

Spor Haberleri

Galatasaray İcardi’nin golüyle öne geçti. Titreyip kendine gelen Kara Kartal Saiss ile tabelayı eşitledi. Oliveira’nın hatasında Amir takımını galibiyete taşıdı. Uzatmada Aboubakar ‘şampiyonluk yarışında biz de varız’ dedi

MURAD TAMER'İN HABERİ - Nefeslerin tutulduğu, şampiyonluk yarışının çok farklı şekillenebileceği maçta kazanan Beşiktaş oldu, şampiyonluk yarışında kartlar yeniden dağıtıldı. Ev sahibi ekip maça topu Galatasaray’a bırakarak başladı. Şenol Güneş’in bu tercihine Okan Buruk’un hazırlıklı olduğu görüldü. Sarı kırmızılılar topa ön alanda sahip olsa da rakibinin baskın yapacak boşluklar yakalamasına izin vermedi.

GÜNEŞ'TEN HAMLE

Beşiktaş geriye düşünce Şenol Güneş’in sağ kanattaki Redmond’u 10 numara bölgesine çekmesi maçın çehresini değiştirdi. Siyah beyazlılar önce oyunun tamamen hâkimi oldu, ardından da eşitliği yakaladı. İkinci yarının başlamasıyla birlikte dalga dalga Beşiktaş akınları yaşandı. Sergio’nun inanılmaz hatasını affetmeyen Amir, derbide Beşiktaş’ı öne geçirmeyi başardı. 

GERİLİM FİLMİ

Beşiktaş öne geçtikten sonra farkı artıracak şansları da buldu. Okan Buruk’un hamleleri ve Beşiktaş’ın geriye çekilmesiyle Galatasaray oyunun hâkimi oldu. Son yarım saat iki takım açısından da gerilim filminden farksızdı. Son anlarda baskıya direnen Beşiktaş uzatma anlarında Aboubakar’la bir gol daha buldu ve şampiyonluk yarışında ‘Ben de varım’ dedi. 

ISINMADA BİLE ATEŞLİYDİK

Beşiktaşlı futbolcuların maç sonrası coşkusu büyüktü. Amir Hadziahmetovic, “Gol attığım için mutluyum. 3 puan için daha da mutluyum. Sezon sonuna kadar aynı şekilde devam edip olabildiğimiz en üst sırada ligi bitireceğiz” derken Gedson Fernandes, “Hak ettiğimiz bir zafer elde ettik. Futbolun gereklerini yaptık. Beşiktaş’ın oynaması gerektiği gibi oynadık. Gerideyiz ama kalan maçlarımıza bakacağız” sözlerini kullandı. 

GALATASARAY ÇÖZÜLDÜ

Salih Uçan ise maçın ardından, “Soyunma odasında hissiyat çok iyi. Gırgır şamata var” derken, “Zor maçtı.  Galatasaray şampiyonluğa oynuyordu. Puan olarak gerideydik. Maçları tırmalıyoruz, istiyoruz. Sadece Trabzon deplasmanında o güne özel kötüydük” vurgusu yaptı ve, “Daha ısınmada bile çok ateşliydik. Maça tutuk girdik. Pasla oyunu elimize aldık. G.Saray sonra çözüldü zaten” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...