Maçın adı yeter! Fenerbahçe Trabzonspor'u evinde ağırlayacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Maçın adı yeter! Fenerbahçe Trabzonspor'u evinde ağırlayacak

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

Bu sezon lig ve Avrupa’da oynadığı 19 maçın hepsini kazanan Kanarya, Trabzonspor’u da seriye ekleyip yoluna devam etmek istiyor. Ligde Kadıköy’de rakibini 26 yıldır yenemeyen Fırtına, kötü seriye son verip sarı lacivertlilere ilk mağlubiyetini tattırmayı hedefliyor.

Süper Lig’de haftanın en kritik karşılaşması Kadıköy’de oynanacak; lider Fenerbahçe, bu sezon aradığını bulamayan Trabzonspor’u ağırlayacak. Ülker Stadı’nda oynanacak karşılaşma 19.00’da başlayacak. Dev maçta düdük, hakem Zorbay Küçük’te olacak. İsmail Kartal yönetiminde sezona çok iyi bir başlangıç yapan Kanarya, ligde ve Avrupa’da oynadığı 19 maçı da kazandı. Sarı lacivertliler, galibiyet serisine Trabzonspor’u da ekleyerek yoluna kayıpsız şekilde devam etmek istiyor. Bununla birlikte sakatlıklarla boğuşan Fenerbahçe’de altı oyuncu forma giyemeyecek. 

TRABZONSPOR'UN KOZU AVCI

Geçen sezondan itibaren istediği sonuçları bir türlü alamayan Trabzonspor ise çıkış arıyor. Sezona Nenad Bjelica ile başlayan bordo mavililer, kötü gidiş sonrası Hırvat hocayla yollarını ayırdı, iki sezon önce takımı şampiyon yapan Abdullah Avcı’yı takımın başına getirdi. F.Bahçe’yi Kadıköy’deki lig maçlarında tam 26 yıldır yenemeyen Trabzonspor, İstanbul ekiplerine karşı kolay mağlup olmayan Avcı ile bu kötü istatistiğe son vermek ve rakibine bu sezon ilk mağlubiyeti tattırmak amacında. Bordo mavili takımda Orsic, Hüseyin Türkmen ve Fernandez’in sakatlıkları bulunuyor.

KARTAL İNANIYOR, SERİ DEVAM EDECEK

Bu sezon ligde (10) ve Avrupa’da (9) oynadığı bütün karşılaşmalardan zaferle ayrılarak 19 maçlık seri yakalayan Fenerbahçe, önemli eksiklerine rağmen Trabzonspor karşısından da 3 puanla ayrılmakta kararlı. Sıkıntılı bir sezon geçiren Karadeniz ekibine karşı evindeki son lig yenilgisini 23 Ağustos 1997’den alan sarı lacivertliler, 26 yıllık unvanını kaybetmeye niyetli değil. Savunmada yaşanan sıkıntılara rağmen hücum zenginliğiyle sonuca gitmeyi hedefleyen İsmail Kartal, oyuncularına, “Millî araya kadar kayıp istemiyorum. Seriye devam” talimatı verdi.

HER ŞEYİN İLKİ VAR!

Trabzonspor’daki ikinci dönemine Alanyaspor galibiyetiyle başladıktan sonra İstanbul’daki Karagümrük maçında beraberlik gören Abdullah Avcı, Fenerbahçe’yi yenmelerinin sürpriz olmayacağını söyledi. Takımıyla yaptığı toplantıda sarı lacivertlilerin yenilmezlik serisinin kendilerini daha da motive edeceğini söyleyen Avcı “Hiçbir takım yenilmez değildir. Her şeyin bir ilki var ve bunu da biz başarabiliriz. Kadıköy’e galibiyet için gidiyoruz. Yapmamız gereken şey; son düdüğü kadar mücadele etmek” dedi. 

HEM ATIYOR HEM YEMİYOR

F.Bahçe’nin ligde 10 maçlık galibiyet serisinde takımın hücum yönü istatistikleri dikkati çekiyor. Rakip filelere 29 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 5 gol gördü. Ligin en golcü takımı olan sarı lacivertliler aynı zamanda Galatasaray ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor. 

BAKASETAS-TREZEGUET HAZIR

Dev maç öncesi Trabzonspor’a iki güzel haber geldi. Trezeguet ve Bakasetas oynayacak durumda. Her iki futbolcunun da derbide forma giyme isteğini Abdullah Avcı’ya ilettiği kaydedildi. Bakasetas’ın on birde başlaması, Trezeguet’nin ise hamle oyuncusu olarak kulübede yer alması bekleniyor.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...