FIFA'dan yeni turnuva! "FIFA Kıtalararası Kupası"nın formatı açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
FIFA'dan yeni turnuva! "FIFA Kıtalararası Kupası"nın formatı açıklandı

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), kulüpler düzeyinde yeni bir turnuva üzerinde çalışıyor. Dünya futbolunun devlerinin aynı turnuvada buluşturmak isteyen FIFA yeni organizasyona "FIFA Kıtalararası Kupa" ismini verdi.

FIFA, kulüpler düzeyinde 2024 yazından itibaren geçerli olacak yeni turnuvasını ve katılım şartlarını açıkladı. Yeni turnuvanın isminin "FIFA Kıtalararası Kupası" olduğu açıklandı.

FIFA KITALARARASI KUPA'NIN FORMATI NASIL?

Açıklanan formata göre finale kadar 3 tur olacak. A aşamasında Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonu ya da Afrika Şampiyonlar Ligi şampiyonu, Okyanusya Şampiyonlar Ligi şampiyonu ile karşı karşıya gelecek.

Bu maçı kazanan takım, (hangisi bir önceki turda oynamadıysa) Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonu ya da Afrika Şampiyonlar Ligi şampiyonu ile karşı karşıya gelecek.  

B aşamasında yükselecek ve Kuzey Orta Amerika Şampiyonlar Ligi şampiyonu, Libertadores şampiyonu ile karşılaşacak. A ve B aşamasında kazanan takımlar 14 Aralık 2024'te karşılaşacak.

Bu aşamanın kazananı 18 Aralık 2024'te UEFA Şampiyonlar Ligi kazananı ile karşılaşacak.

https://twitter.com/FIFAcom/status/1736415549586874708

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...