Göztepe Bulgaristan Milli Takımı'nın eski hocası Stanimir Stoilov'u takımın başına getirdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Göztepe Bulgaristan Milli Takımı'nın eski hocası Stanimir Stoilov'u takımın başına getirdi

SPOR Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bulgar futbolunun yakın dönemdeki en etkili teknik direktörü Stanimir Stoilov, Göztepe'ye 2.5 yıllık imza attı. 56 yaşındaki çalıştırıcı FC Astana’nın UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamalarına katılan ilk Kazak kulübü olmasını sağlamıştı.

Göztepe, Radomir Kokovic'ten boşalan teknik direktörlük görevine Bulgar çalıştırıcı Stanimir Stoilov'un getirildiğini açıkladı.

İzmir ekibi "Teknik Direktör Stanimir Stoilov ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladık. Hocamız ve ekibi yarın gerçekleşecek antrenman ile göreve başlayacak. Hocamıza ve ekibine Göztepe'mize hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Göztepe Trendyol 1. Lig'de 12 haftada topladığı 20 puanla 6. sırada yer alıyor.

STANİMİR STOİLOV KİMDİR?

"Stanimir Stoilov, profesyonel futbol kariyeri boyunca Levski Sofia, CSKA Sofia ve Fenerbahçe gibi takımların formasını giydi.

2004 yılında Levski Sofia’da teknik adam olarak göreve başlayan Stoilov, 4 yılda 2Bulgaristan Şampiyonluğu, 2 Bulgaristan Kupası ve 2 Bulgaristan Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. Uluslararası arenada da başarılar yakalayan Stoilov, Levski Sofia ile 2005-06 sezonunda UEFA Kupası’nda çeyrek finale yükseldi.

Takip eden sezonda ise Stoilov’un ekibi, UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamalarına katılma başarısına ulaştı. Böylelikle Levski Sofia bunu gerçekleştiren ilk Bulgar kulübü olmayı başardı.

Göztepe Bulgaristan Milli Takımı'nın eski hocası Stanimir Stoilov'u takımın başına getirdi

Levski Sofia’daki başarılı döneminden sonra ülkesinin takımlarından Litex Lovech’in başına geçen Stoilov, burada çalıştığı 2008-09 sezonunda Bulgaristan Kupası’nı kazandı.

BULGARİSTAN MİLLİ TAKIMI'NI ÇALIŞTIRDI

Stanimir Stoilov, 2009 yılında Bulgaristan A Milli Takımı’nın başına geçti ve iki yıla yakın bir süre boyunca ülkesinin milli takımını çalıştırdı.

Stoilov, Bulgaristan Milli Takımı’nın ardından Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından Anorthosis Famagusta’nın başına geçti. Stoilov döneminde Anorthosis Famagusta, UEFA Avrupa Ligi ön elemelerine katılmaya hak kazandı.

Stanimir Stoilov, 2012-14 yılları arasında ise ülkesinin takımlarından Botev Plovdiv’i çalıştırdı. Botev Plovdiv’de çalıştığı dönemde Bulgaristan Kupası’nda finale çıkma başarısını gösterdi ve takım onun yönetimi altında UEFA Avrupa Ligi ön elemelerine katılmaya hak kazandı.

KAZAKİSTAN FUTBOLUNDA

Stanimir Stoilov, 2014 yılında Kazakistan’ın FC Astana takımının başına geçti ve 2014-18 yılları arasında burada görev yaptı. FC Astana, Stoilov yönetimi altında kulüp tarihindeki ilk şampiyonluğunu yaşadı. Kazakistan’da geçirdiği dönemde FC Astana ile üst üste 4 sezon boyunca Kazakistan Ligi’ni şampiyon olarak bitiren Stoilov, FC Astana’nın UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamalarına katılan ilk Kazak kulübü olmasını sağladı.

Stoilov yönetimindeki FC Astana, 2017-18 sezonunda UEFA Avrupa Ligi gruplarından ikinci olarak çıkma başarısını gösterdi ve bu başarıya ulaşan ilk Kazak kulübü oldu. Stoilov, FC Astana döneminde 1 defa da Kazakistan Kupası kazanma başarısını gösterdi.

II. LEVSKİ SOFYA DÖNEMİ

Stoilov, FC Astana’daki başarılarla dolu döneminden sonra Kazakistan A Milli Takımı’nın teknik direktörü oldu ve yaklaşık 1 yıl boyunca bu görevini sürdürdü. Kazakistan A Milli Takımı’ndaki görevinin ardından ise 2021-22 sezonunda ülkesine dönerek eski kulübü Levski Sofia’nın başına ikinci defa geçti. Göreve başladığı esnada 10. sırada olan takım, alınan başarılı sonuçlar neticesinde sezonu 4. sırada tamamladı. Aynı sezonda 2009’dan beri kupa kazanamamış olan Levski Sofia ile Bulgaristan Kupası’nı kazanarak teknik direktörlük kariyerinde 4. defa bu başarıyı yaşadı."

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...