İhtiyar delikanlı Bafetimbi Gomis Galatasaray'ı sırtlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İhtiyar delikanlı Bafetimbi Gomis Galatasaray'ı sırtlıyor

Spor Haberleri

Galatasaray, İcardi ve Seferoviç gibi iki dünya markasını aldı ama iş 37’lik yıldıza düştü. Fransız oyuncu, sarı kırmızılı takıma tek başına 12 puan kazandırdı.

YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ

İstanbulspor’u 2-1 yenerek Dünya Kupası öncesi başlattığı galibiyet serisini dörde çıkaran Galatasaray liderlik koltuğuna da kurulmayı başardı. Muslera ve İcardi’nin kadroda yer almaması maç öncesi karamsar bir tablo ortaya çıkarsa da iki gol atan ve iki topu da direkten dönen Bafetimbi Gomis, Aslan’ı sırtlayan isim oldu. Sezon başında 13 yeni transfer yapan Cimbom, hücum hattına PSG’den İcardi’yi, Benfica’dan ise Seferoviç’i kiralık olarak kadrosuna katarak gövde gösterisi yaptı. Ancak takımı sırtlayan isim ise gönderilmesi gündeme gelen 37 yaşındaki Gomis oldu. 

EN İYİ ÜÇÜNCÜ

Fransız yıldız parçalı forma altında toplam 49 gole ulaşırken, Galatasaray’ın tarihine geçmeyi başardı. Gomis; 71 golü olan Hagi ile 61 golü bulunan Baros’un ardından sarı kırmızılıların en golcü üçüncü yabancısı durumunda. Galatasaray’ın kritik maçlarında sahneye çıkan Gomis, kilidi açan isim olurken sadece kendisinin rakip fileleri havalandırdığı maçlardan takımına tam 12 puan kazandırdı. İlerlemiş yaşına rağmen kendisini hiçbir zaman yaşlı hissetmediğini söyleyen Gomis “İkinci golcü olmam. Kulübede oturmak benim için bir seçenek değil” ifadelerini kullandı.

İhtiyar delikanlı Bafetimbi Gomis Galatasaray'ı sırtlıyor

84 DAKİKADA BİR ATIYOR

Gomis, İstanbulspor karşısında 72’nci defa sarı kırmızılı formayı giydi, 49’uncu golünü attı, 9 da asist yaptı. Fransız oyuncu 59 lig maçında ise 44 gol ve 5 asistle oynadı. 4.105 dakika sahada kalan Gomis, Galatasaray’da oynadığı her 84,6 dakikada bir gol katkısı verdi.

BU SEZON 8 GOL ATTI

Bafetimbi Gomis, İstanbulspor’a attığı gollerle bu sezonki gol sayısını da 8’e çıkardı. Fransız futbolcu, bu gollerin 6’sını Süper Lig’de, 2’sini de Türkiye Kupası’nda kaydetti.

Bu videolar da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...