Trezeguet fırtınası

Trezeguet fırtınası

SPOR Haberleri

Ligde ve Avrupa’da tatsız sonuçlar alan bordo mavililerin yüzü nihayet güldü. Trezeguet önce Hamsik’e gol attırdı sonra kendi attı. 10 kişi kalan Sırp ekibi tek sayısını Nikolic’le buldu. Fırtına grubunda ilk galibiyetini aldı.

Sezona Şampiyonlar Ligi umuduyla giren ancak Play-off turunda Danimarka temsilcisi Kopenhag’a elenerek, yoluna Avrupa Ligi’nde devam eden Trabzonspor, bu organizasyondaki ilk galibiyetini sahasında konuk ettiği Sırp temsilcisi Kızılyıldız’ı 2-1 yenerek elde etti. Trabzonspor’a galibiyeti getiren goller bu sezon ilk defa ağları havalandıran dünyaca ünlü yıldız Hamsik’in yanı sıra yeni transferlerden Mısırlı Trezeguet’den geldi.

SAĞLAM DEFANS

Maçta gol perdesi karşılaşmanın 17. dakikasında açıldı. Günün başarılı ismi Trezeguet’nin arka direğe yaptığı ortada iyi pozisyon alan Hamsik düzgün bir kafa vuruşuyla temsilcimizi öne geçirdi: 1-0. Kızılyıldız 33. dakikada Bukari ile beraberlik golüne yaklaşsa da sağ çaprazdan çıkartılan bu şutta Uğurcan gole izin vermedi. İlk yarıda Kızılyıldız’ın net bir pozisyona girmesine izin vermeyen temsilcimiz, devre arasına 1-0 önde girdi.

KANGWA ATILDI

Maçın altıncı dakikasında Larsen’e yaptığı sarı kartla sarı kart gören Kangwa, 62’de Bakasetas’a yaptığı faulle ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı. İlk golde asisti yapan Trezeguet, 68’de Bakasetas’ın pasıyla sahne alıp farkı ikiye çıkardı: 2-0. Son bölümde topa daha hakim olan Abdullah Avcı’nın öğrencileri tempoyu düşürürken, Nikolic ender gelişen bir Kızılyıldız atağında 89. dakikada skoru belirledi: 2-1.

NİHAYET 3 PUAN

Trabzonspor, Avrupa kupalarında bin 119 günlük galibiyet hasretine son verdi. Avrupa Kupaları’nda son galibiyetini, 22 Ağustos 2019 tarihinde Yunanistan ekibi AEK’ya konuk olduğu UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında 3-1’lik skorla Karadeniz ekibi, ardından maç kazanamadı.

ÖMÜR SEDYELİK

Trabzonspor’da 61. dakikada oyuna giren Abdülkadir Ömür sakatlanarak maça devam edemedi ve 79. dakikada yerini Lahtimi’ye bıraktı. Başarılı futbolcu sedyeyle saha kenarına alındı. Ömür’ün son durumunun bugünkü MR sonrası netleşeceği belirtildi.


Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...