Turgay Demirel, FIBA Avrupa Onursal Başkanı oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Turgay Demirel, FIBA Avrupa Onursal Başkanı oldu

SPOR Haberleri

Son dakika haberleri... Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) 2023 Avrupa Genel Kurulu toplantısında Turgay Demirel, FIBA Avrupa Onursal Başkanı seçildi.

Basketbol dünyasının önemli isimlerinden olan Turgay Demirel, FIBA Avrupa Onursal Başkanı oldu.

FIBA, 2023 Avrupa Genel Kurulu Avrupa’dan bütün üye federasyonlarının katılımıyla 19 Mayıs Cuma günü Almanya’nın Münih şehrinde toplandı.

Görev süresi sona eren FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel'in başkanlık ettiği oturuma, FIBA Başkanı Hamane Niang, FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis, FIBA Avrupa İcra Direktörü ve Genel Sekreteri Kamil Novak ile FIBA Avrupa Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

FIBA ve FIBA Avrupa’nın sunduğu önergenin genel kurulda kabul edilmesinin ardından Turgay Demirel, FIBA Avrupa Onursal Başkanı unvanına layık görüldü.

Turgay Demirel, FIBA Avrupa Onursal Başkanı oldu

TURGAY DEMİREL: MEŞALEYİ SİZE DEVREDİYORUM

FIBA Avrupa Başkanı olarak son konuşmasını yapan Demirel, görev süresince ve özellikle 2019-2023 arasındaki ikinci döneminde FIBA Avrupa’nın koronavirüs salgınının oluşturduğu tehlikeli dalgaları ve Ukrayna’daki savaşın patlak vermesinin ardından bu süreçleri başarıyla yönettiklerinden söz etti.

Demirel, FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası 2022’de alınan harika sonuçlara, organizasyona katılım oranına ve şimdiye kadarki en iyi dijital verilere dikkat çekerek bu turnuvanın tüm zamanların en başarılı ve heyecan verici organizasyonlarından biri olduğuna dikkat çekti.

Turgay Demirel, FIBA Avrupa Onursal Başkanı oldu

Demirel ayrıca, 2021’de Fransa ve İspanya’da zor şartlar altında düzenlenen FIBA Kadınlar EuroBasket başta olmak üzere çeşitli geliştirme projeleriyle kadın basketbolunu bir üst seviyeye taşıma çabalarına da övgüde bulunarak, “Şimdi Avrupa basketbolunda parlak bir gelecek oluşturmak için meşaleyi size devrediyorum. Dokuz yıllık başkanlık görevinin ardından sahneden ayrılmadan önce, iyi ve kötü günlerimde birlikte çalıştığım herkese en içten şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.



Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...