Bertone süper araba imal etti! Plastik atıkla yüksek performans: Saatte 386 km hız...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bertone süper araba imal etti! Plastik atıkla yüksek performans: Saatte 386 km hız...

T-Otomobil Haberleri

Bertone, polikarbon malzemelerden dönüştürülmüş sıvı yakıtla çalışan süper araba imal etti: Bertone'nin 'süper arabası' saatte 386 km hız yapıyor.

Mehmet Emin Arvas

Efsanevi İtalyan otomobil firması Bertone, plastik atıklardan yapılmış yakıtla çalışan “hiper arabasını” tanıttı. GB110 model araba, pet şişeler ve benzeri polikarbon malzemelerden yapılmış sıvı yakıt 'Select Fuel' ile çalışıyor. Yüksek performanslı arabalar saatte 386 km hız yapabiliyor.

"SANAT ESERİ"

Bertone, yapılacak modifikasyonlarla kullanıcısına “benzersiz haz” verecek “sanat eseri” benzeri aracına fiyat belirlemedi. Sınırlı sayıdaki (sadece 33 adet) araba, şirketin 110. kuruluş yıl dönümü kapsamında üretiliyor. Araçların müşteriye verilmesi en erken 2024 ilkbaharında olacak.

Şirketin proje ve tasarım müdürü Giovanni Sapio, "GB110, Bertone'nin otomotiv mirasını sürdürüyor. Bertone DNA'sının çağdaş bir yorumu olan araç, 50'lerin yumuşak, yuvarlak hatlarını 70'lerin tarzındaki keskin kenarlarla birleştirerek, 50'ler ve 70'lerin öncü Bertone tasarımlarına saygı duruşunda bulunuyor" dedi.

Bertone süper araba imal etti! Plastik atıkla yüksek performans: Saatte 386 km hız...Bertone'nin süper aracı şık tasarımıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

BERTONE MARKASI YENİDEN CANLANDIRILIYOR

Bertone, 1912 yılında İtalyan otomobil tasarımcısı Giovanni Bertone tarafından kuruldu ancak şirket 2014 yılında iflas etti. 2022'nin başlarında, Mauro ve Jean-Franck Ricci kardeşler markayı satın aldılar ve GB110'dan başlayarak markayı yeniden canlandırıyorlar.

Bertone süper araba imal etti! Plastik atıkla yüksek performans: Saatte 386 km hız...

Bertone CEO'su Jean-Franck Ricci, “Plastik atıkların değerli bir kaynak olarak ele alınması gerekiyor. Select Fuel ile olan ortaklığımız sayesinde, bir zamanlar atık olanı alıp orijinal haline dönüştürüyoruz” derken, Select Fuel’un web sitesinde de “Plastik atığın önemli bir çevre sorunu olduğunun farkındayız. Polikarbon malzemeleri yenilenebilir ve sürdürülebilir yakıtlara dönüştüren teknolojiler geliştirmeye kendimizi adadık. Yakıtlarımız ulaşım endüstrisinden ve yenilenebilir havacılık yakıtından motor sporları ve Bertone GB110 dahil üst düzey spor arabalara kadar çok farklı alanlarda kullanılabiliyor" ifadeleri yer alıyor.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...