Mercedes için bayilerde stok mecburiyeti kalktı

- Güncelleme:
Mercedes için bayilerde stok mecburiyeti kalktı

T-Otomobil Haberleri

Alman üretici Mercedes-Benz, Türkiye’deki satış sistemini 15 Mayıs itibarıyla yeni bir platforma taşıyor.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Yeni dönemde bayiler acente olarak hizmet vermeye devam ederken, tüketiciler ister internetten isterlerse acentelere giderek araç incelemesi ve satın alma işlemi gerçekleştirebilecek. Bu sayede stok ve fiyat politikası Mercedes-Benz Türkiye merkezinden yönetilecek ve ülke genelinde araçlara “Tek fiyat” politikası uygulacak. Satış sözleşmesi ve fatura işlemleri ise direkt Mercedes-benz tarafından gerçekleşecek.
Markanın İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan konuyla ilgili açıklamasında, yeni iş modeliyle birlikte MercedesBenz acentelerinin artık stok bulundurmak zorunda olmadıklarını bu sayede piyasa dalgalanmalarına dair risklerinin azalacağını belirterek “Yeni satış modelimiz ister online ister fiziksel, tutarlı ve şeffaf bir satın alma sağlayacak. Müşterilerimiz nereden araç satın almayı seçerlerse seçsinler fiyatlandırma şeffaf ve tek şekilde sunulacak ve farklı lokasyonlardan fiyat karşılaştırması süreci ortadan kalkacak” dedi. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...