Mercedes A Serisi yenilendi… Otomobil dünyası bunu konuşuyor! Türkiye'de resmen satışta

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Mercedes A Serisi yenilendi… Otomobil dünyası bunu konuşuyor! Türkiye'de resmen satışta

T-Otomobil Haberleri

Alman otomobil devi Mercedes’den yeni hamleler gelmeye devam ediyor. Mercedes – Benz A Serisi yenilendi. İki farklı seçenek ile Türkiye’de satışa sunuluyor. İşte detaylar…

Otomobil sektörünün liderlerinden Mercedes, piyasada yer alan tüm otomobilleri ile fark oluşturmayı başarıyor. Mercedes – Benz A Serisi yenilenmesiyle beraber otomobil tutkunları da yapılan değişiklikleri yakından takip etmeye başladı. 

Mercedes – Benz A Sersisi, Türkiye’de hatcback ve sedan seçenekleri ile satışa sunuldu. Markanın yeni nesil A Serisi, bir önceki versiyonunda dikkat çeken dinamik tasarımını yapılan makyaj ile adet bir adım öne taşımayı başarmış. Köpekbalığı burnu ile öne eğimli motor kaputu ve daha belirgin bir tampon çizgileri ise A Serisi için daha güçlü bir duruş kazandırmayı başarıyor. 

MERCEDES – BENZ A SERİSİ YENİLENDİ

A Serisi yenilenen özellikleriyle sektörde adeta fark oluşturdu. İç kısmında iki adet 10,25 inç ekrandan oluşan desteksiz standart çift ekran özelliği dikkat çeken ilk özelliklerden biri oluyor. Burada ayrıca araç için özel bir aydınlatma ortamı da sağlanıyor. Orta konsol ise yeniden tasarlanmış.

Firmanın Ambition 2039 stratejisi ile 2039 yılından itibaren yeni binek otomobillerde ve hafif ticari araçlarında tüm değer zinciri ve yaşam döngülerini karbon nötr olarak sunmayı hedefliyor. Bu hedeflere göre yeni A Serisi için kullanılan malzemelerin bileşimi daha sürdürülebilir hale geldi. Koltukların orta bölümünde yüzde 100 geri dönüştürülmüş malzemeden yapılan kumaşlar kullanıldı. 

Mercedes A Serisi yenilendi… Otomobil dünyası bunu konuşuyor! Türkiye'de resmen satışta

YENİLENEN A SERİSİ TEKNİK ÖZELLİKLERİ 

Sedan ve hatcback olarak satışa sunulacak Mercedes – Benz A Serisi teknik detaylarıyla da dikkat çekmeyi başarıyor. A 200 Hatcback modeli 1332 cc motor hacmi ile geliyor. 0’dan 100’e 8,2 saniyede ulaşan araç, HP/kW 163/120 nominal güç üretimine sahip. Anlık ek güç (boost etkisi) ise HP/kW 14/10 olarak dikkat çekiyor. 

A 200 Sedan modeli ise yine 1332 cc motor hacmine sahip. HP/kW 163/120 nominal güç üretimine sahip araç, 270 Nm torka sahip. Maksimum 230 km/sa maksimum hıza ulaşabilen araç 8,3 saniyede 0’dan 100 çıkabiliyor. 

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...