Opel CEO'su Florian Huettl: Türkiye’de ön safta yer almak istiyoruz

- Güncelleme:
Opel CEO'su Florian Huettl: Türkiye’de ön safta yer almak istiyoruz

T-Otomobil Haberleri

Opel Astra’nın yeni elektrikli modelini ilk olarak Türkiye, Almanya ve İngiltere’de tanıtacaklarını söyleyen Florian Huettl “Çünkü Türkiye bizim için önemli bir pazar, burada büyümek istiyoruz. Önümüzdeki sene ilk defa Türkiye’de tanıtılacak özel bir B-SUV sürprizimiz olacak” dedi.

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Ülkemizi ikinci kez Opel CEO’su olarak ziyaret eden Florian Huettl otomotiv basını ile bir araya geldiği toplantıda Türkiye planları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Huettl konuşmasında Stellantis grubu içinde yer alan tek Alman markası olduklarını hatırlatarak “Bu, şu anlama geliyor. Ürettiğimiz, geliştirdiğimiz bütün ürünler, müşterilerin beklentilerine göre şekilleniyor. Bir Alman markası olarak bu ürünlerin tam anlamıyla müşteri beklentilerine karşılık vermesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Türkiye’de Opel’in 2022’de %4,7 pazar payı elde ettiğine değinen Huettl “Türkiye pazarında 7. markayız. Satışlarımız bir önceki yıla kıyasla yaklaşık %50 büyüdü. Corsa, Crossland ve Mokka’ya baktığımızda, hepsi kendi segmentlerinin en üst sıralarında yer aldığını görüyorum. Türkiye pazarında Corsa 3. sıradayken, B-SUV segmentinde de yine 3. sırada yer alıyoruz. Dolayısıyla pazarda hep segmentimizin üst sıralarındayız” ifadelerini kullandı. 

Opel CEO'su Florian Huettl: Türkiye’de ön safta yer almak istiyoruz

TÜRKİYE’DE BÜYÜMEK İSTİYORUZ

Avrupa pazarında elektrikli otomobil pazarında çok hızlı büyüme olduğuna dikkat çeken Huettl, Türkiye için ciddi bir ürün atağı planladıklarını dile getirdi. Üçüncü çeyrekte yeni geliştirilen elektrikli Astra’nın yüzünü göstereceğini belirten Huettl “Fabrikamızda çalışmalarımız bitmek üzere, Yeni Astra elektrik, ilk olarak 3 ülkede; Almanya, İngiltere ve Türkiye’de lanse edilecek. Neden? Çünkü Türkiye bizim için büyük bir pazar, önemli bir pazar, ana pazarlarımızdan biri. Burada büyümek istiyoruz. En ön saflarda yer almak istiyoruz. Türkiye’de başlayan elektrifikasyona geçiş hareketinin öncüsü olmak istiyoruz. Elektrikli Astra, önümüzdeki aylarda bu piyasaya çok büyük hareketlilik getirecek. Yani Astra Elektrik Türkiye’ye geliyor. Almanya ve İngiltere ile ilk olarak aynı zamanda geliyor. Türkiye’ye 2 yeni araç daha getirmeye karar verdik. Yeni Grandland 2024’ün ikinci yarısında tanıtılacak. Türkiye’de SUV segmenti önemli bir sınıf. İkinci olarak yeni bir B SUV’u da Türkiye’ye getireceğiz gelecek sene. Şu andaki Crossland’in devamı olacak. Bu araç özellikle Türkiye pazarı için önemli ölçüde ilgi çekici bir araç olacak. Tam elektrikli oluşuyla bütün bu yeni eğilimin faydalarından yararlanacak. Türkiye pazarında bayi ağımızla birlikte artık müşterileri her gün daha iyi bir şekilde karşılayabiliyoruz. Bu alana çok ciddi yatırım yaptık ve bu araç ilk olarak Türkiye’de lansmanını yapacağımız bir araç olacak. B SUV segmentinde ileriye yönelik son derece güçlü bir ürün sunumu teşkil edecek” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...