Toyota yeni C-HR sınıfında ilklere imza atacak

- Güncelleme:
Toyota yeni C-HR sınıfında ilklere imza atacak

T-Otomobil Haberleri

Tasarımının yanı sıra sahip olduğu teknolojik donanımlar ve sürüş destek sistemleri ile dikkatleri üzerine çeken Yeni C-HR Sakarya’da üretilecek. Yollara çıkması ise sonbaharı bulacak…

ALİ ÇELİK'İN HABERİ - Toyota, C-SUV segmentinde yer alan ve “Bir dönüm noktası” olarak değerlendirdiği Yeni C-HR modelini dünyaya tanıttı. Alışıla gelmiş çizgileri zorlayan çarpıcı iç ve dış tasarımı ilk bakışta dikkatleri üzerine çekse de araç, kişiselleştirilebilir dijital kokpiti, gelişmiş güvenlik özellikleri ve sürüş destek sistemleri ile ön plana çıkıyor. Öte yandan 5. nesil Hybrid sistem teknolojileri ise rakiplerini kıskandıracak nitelikler taşıyor.

Dünya lasmanında konuşan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, 7 yıl önce ilk nesil C-HR modeli ile büyük ses getirdiklerini hatırlatarak; “Aynı etki ikinci nesil C-HR için de yaşanacak. Markamızın imajı anlamında da büyük bir önem taşıyan Yeni C-HR’ın, yine Türkiye’de üretiliyor olması da ayrıca gurur verici. Toyota markası adına global ölçekte önem taşıyan bir model ve sadece birkaç yılda Corolla gibi ana modellerden biri haline geldi. Yıl sonuna doğru Türkiye’de satışa sunmayı planladığımız C-HR, ilk öncelikle tam hibrit modeli ile müşterilerimize sunulacak. Bununla birlikte önümüzdeki yıl binek otomobil pazarında Türkiye’de üretilen ilk plug-in hibrit versiyonunu da müşterilerimizin beğenisine sunmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yeni C-HR, 1.8 litre ve 2.0 litre hibrit motor seçenekleriyle tanıtıldı. Aynı zamanda ilk defa 2.0 litre plug-in hibrit seçeneği ile boy gösteren araç Türkiye pazarında ilk etapta 5. nesil hibrit teknolojisine sahip Hybrid 140 versiyonu ile satışa sunulacak. Hybrid 140 mevcut Toyota C-HR modeline göre daha güçlü olmasının yanı sıra mevcut emisyon ve tüketim değerlerini koruyacak. Öte yandan tüm versiyonlarda en gelişmiş Toyota Safety Sense 3 güvenlik sistemleri yer alacak. Kapsamı daha fazla artırılan bu güvenlik özellikleri, kaza riskini minimum düzeye indirmesi ile dikkat çekiyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...