Yerli sanayici değişim hızına odaklandı

Yerli sanayici değişim hızına odaklandı

T-Otomobil Haberleri

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Baran Çelik, Automechanika İstanbul’da yaptığı konuşmasında otomotiv endüstrisi ihracatı hedefleri hakkında bilgi verdi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik, Automechanika İstanbul’da yaptığı konuşmasında 1991 yılından bu yana otomotiv endüstrisinin ihracattaki tek temsilcisi olduklarını hatırlatarak; “Neredeyse her gün endüstrimizde yaşanan büyük değişimle ilgili yeni bir haber alıyoruz. Dün bizim için şaşırtıcı olan, bugün dev üreticiler tarafından AR-GE çalışmalarına dâhil ediliyor. On altı yıldır ihracat şampiyonu ve önemli bir tedarik merkezi olan sektörümüzün başarılarını sürdürmek en önemli hedefimiz. Biz de bu dönüşümün bir parçası olmalı, üretimimizin katma değerini artırmalıyız. Bütün bu gelişmeler ışığında sektörün önemli temsilcileri ile bir araya geliyoruz,
bilgi paylaşımı ve sürdürülebilirlik üzerine fikir alışverişi yapıyoruz. Hedefimiz geçen yıl 29,3 milyar dolar olan otomotiv endüstrisi ihracatını bu yıl 33 milyar dolara çıkartmak” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...