107 bin TL'lik etiketi var! Apple'ın yeni ürünü Vision Pro ikinci gününde hacklendi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
107 bin TL'lik etiketi var! Apple'ın yeni ürünü Vision Pro ikinci gününde hacklendi

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Teknoloji devi Apple geçtiğimiz günlerde Vision Pro'yu satışa çıkardı. 3 bin 500 dolarlık yani ortalama olarak 107 bin TL'lik fiyat etiketi olan karma gerçeklik gözlüğü ikinci gününde hacklenmesi dikkat çekti.

Telefon, tablet, bilgisayar... Teknoloji devi Apple karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro'yu birkaç gün önce satışa çıkardı. Piyasa değeri, 3 bin 500 dolar, yani ortalama olarak 107 bin TL olan sanal gerçeklik gözlüğü satışa çıktığı ikinci günde bir üniversite öğrencisi tarafından hacklendi.

GÜVENLİK AÇIĞINI İKİ GÜNDE TESPİT ETTİ

Massachusetts Institute of Technology'de (MIT) mikro mimari güvenliği konusunda doktor yapan Joseph Ravichandran adlı bir öğrenci, Apple karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro'nun işletim sistemi VisionOS’ta kritik bir çekirdek güvenlik açığı tespit ettiğini duyurdu. Ravichandran bu açıktan faydalanarak ürünü hacklemeyi başardığını söyledi. 

Ravichandran'ın aktardığına göre hacklemenin ardından gözlük, perspektif moduna giriyor ve 30 saniye içinde yeniden başlatma için kulaklığı çıkarma talimatını veriyor.

107 bin TL'lik etiketi var! Apple'ın yeni ürünü Vision Pro ikinci gününde hacklendi

Yeniden başlattıktan sonra ise cihazın çekirdek açığı sebebiyle hacklendiğini gösteren bir görsel ortaya çıkıyor. 

 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...