Apple'ın hatası restorana pahalıya mâl oldu

Düzenleyen: / Kaynak: 9to5Mac
- Güncelleme:
Apple'ın hatası restorana pahalıya mâl oldu

Teknoloji Haberleri  / 9to5Mac

Apple'ın Haritalar uygulamasındaki hata nedeniyle 'kalıcı olarak kapalı' gösterilen restoran, binlerce dolarlık maddi kayıp yaşadı. Uzun süre adeta sinek avlayan restoranın sahibi, Apple'ın uygulamasındaki hatadan yakındı.

Apple Haritalar'daki bir hatanın küçük işletmeleri 'kalıcı olarak kapalı' göstermesi tartışmalara yol açtı. İşletme sahipleri, Apple'ın söz konusu hataya ilişkin teklif ettiği 'düzeltme' sürecinin uzun sürdüğünü söylüyor. 

Avustralya'daki ABC News, bir örnekle konuya açıklık getirdi. Chris Pyatt ve eşi Pum, yaklaşık on yıldır Queensland'in Sunshine Coast bölgesinde Tayland yemekleri yapan Pum's Kitchen adlı restoranı işletiyor. 

Chris Pyatt, uzun süre boyunca restoranın müşteri kaybı yaşadığını dile getirdiği açıklamasında, düzenli bir müşterisinin uyarısıyla durumu fark ettiğini söyledi. Pyatt, bir müşterisinin restoranı neden kalıcı olarak kapattığını sorması üzerine, Apple Haritalar'da restoranın kapalı olarak göründüğünü anladı.

Apple'ın hatası restorana pahalıya mâl oldu

12 BİN AVUSTRALYA DOLARI ZARAR ETTİ 

Restoranı işleten Pyatt çifti, söz konusu hatanın kendilerine 12 bin Avustralya Doları'na (yaklaşık 243 bin TL) mâl olduğunu ileri sürdü.

Pyatt, "Bu değişikliğin ne zaman gerçekleştiğine dair hiçbir fikrimiz yok. Ancak Kasım sonu ve Aralık ayının neredeyse tamamında müşteri davranışlarında ani ve ciddi bir değişiklik gördük. Yaklaşık 12 bin dolarlık önemli bir düşüş kaydettik. Bu bizim geçim kaynağımız." sözleriyle Apple'ın hatasına tepki gösterdi. 

Sorunu çözmek için Apple'ı aradığında, herhangi bir Apple cihazı kullanmadığı için şirket yardımcı olamayacağını söyledi. Daha sonra bir web tarayıcısı kullanarak Apple'ın bir Apple işletme hesabı açma, işletmeyi sahiplenme ve açık olarak işaretleme talimatlarını takip etti. Ancak Apple'ın Haritalar'ı bu güncellemeye rağmen işletme bilgisini değiştirmedi.

Daha sonra Apple Haritalar'da işletme açık gösterilmeye başlandı fakat bu defa da yanlış konumdaydı.

Apple forumlarının yanı sıra Reddit ve Quora gibi sitelere baktığımızda, yüzlerce başka küçük işletmenin de benzer sorunlarla karşılaştığı anlaşılıyor. 

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: 9to5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...