Apple'dan iPhone'a acil güvenlik güncellemesi: iOS 17.3 yayınlandı

Düzenleyen: / Kaynak: TGRT Haber
- Güncelleme:
Apple'dan iPhone'a acil güvenlik güncellemesi: iOS 17.3 yayınlandı

Teknoloji Haberleri  / TGRT Haber

Apple, geliştiriciler için iOS 17.3 RC sürümünü yayınlamasının ardından resmi güncellemeyi de herkese açık olarak sundu. iOS 17.3 güncellemesi önemli güvenlik iyileştirmeleriyle yayınlandı.

Apple, iPhone kullanıcılarını yakından ilgilendiren yeni bir güncelleme yayınladı. Teknoloji devi son olarak iOS 17.2.1 güncellemesini yayınlamış, bazı hatalar nedeniyle yeni bir düzeltme güncellemesi üzerine çalışmaya  başlamıştı.

iOS 17.3 olarak numaralandırılan güncelleme, hem bilinen hataları soruyor hem de 12 önemli güvenlik açığını kapatıyor. Apple'a göre bu güncellemenin hemen yüklenmesi gerekiyor. Peki neler yeni ve ne değişti?

IOS 17.3 İLE NELER YENİ?

Öncelikle iOS 17.3 ve iPadOS 17.3’ü uygun iPhone ve iPad’lere Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümüne gidilerek kablosuz olarak indirip yükleyebilirsiniz. Apple ayrıca iOS’un eski sürümlerini çalıştıranlar için iOS 15.8.1 ve iOS 16.7.5 sürümlerini de yayınladı. Onun için de ayrı bir içerik yapacağız.

Güncellemeye dönecek olursak iOS 17.3 ile gelen yenilikler arasında; Çalıntı Cihaz Koruması özelliği öne çıkıyor. 

Bu özellik, iPhone için yeni bir güvenlik katmanı sağlarken, telefonun şifresinin ele geçirilmesi gibi durumlar için de ek önlemler getiriyor.

Macrumors.com’a göre iOS 17.3 güncellemesi ile gelen yenilikler ve değişikliklerin tamamı da şöyle:

Çalınan Cihaz Koruması

Çalınan Cihaz Koruması, belirli eylemleri gerçekleştirmek için parola geri dönüşü olmayan Face ID veya Touch ID gerektirerek iPhone ve Apple ID’nin güvenliğini artırır.

Güvenlik Gecikmesi, Face ID veya Touch ID’yi, bir saatlik beklemeyi ve ardından ek bir başarılı biyometrik kimlik doğrulamayı gerektirir Cihaz şifresini veya Apple Kimliği şifresini değiştirmek gibi hassas işlemler gerçekleştirilmeden önce.

Kilit Ekranı

Yeni Unity duvar kağıdı, Siyah Tarihi Ayı kutlamalarında Siyah tarihini ve kültürünü onurlandırıyor.

Müzik

Çalma listeleri üzerinde ortak çalışma, arkadaşlarınızı çalma listenize katılmaya davet etmenize olanak tanır ve herkes şarkıları ekleyebilir, yeniden sıralayabilir ve kaldırabilir.

Ortak çalışmaya dayalı bir çalma listesindeki herhangi bir parçaya Emoji tepkileri eklenebilir.

Bu güncelleme aynı zamanda aşağıdaki iyileştirmeleri de içeriyor:

AirPlay otel desteği, içeriği belirli otellerdeki odanızdaki TV’ye doğrudan aktarmanıza olanak tanır.

Ayarlar’daki AppleCare ve Garanti, Apple Kimliğinizle giriş yaptığınız tüm aygıtların kapsamını gösterir
Kilitlenme algılama optimizasyonları (tümü iPhone 14 ve iPhone 15 modelleri).

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...