Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İşte Google krizinin Huawei'ye maliyeti (CEO açıkladı)

Düzenleyen:
İşte Google krizinin Huawei'ye maliyeti (CEO açıkladı)

TEKNOLOJİ Haberleri

Geçtiğimiz günlerde Bloomberg Google'ın kara listeye aldığı Çin merkezli Huawei'nin kaybı ile ilgili bir rapor yayınlamış, söz konusu haberde şirketin uluslararası telefon satışında yüzde 40 ila 60'lık bir düşüş yaşayacağını iddia etmişti. Huawei CEO'su şirketin beklenen kaybını yaptığı resmi açıklama ile kamuoyu ile paylaştı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçtiğimiz haftalarda ABD merkezli şirketlerinin "ulusal güvenlik tehdidi teşkil eden" ülkelerden telekomünikasyon ürünleri almasını engelleyen kararnameyi imzalamasının ardından Google, dün Çin merkezli Huawei ile işbirliğini sınırlandırdı.

Daha sonra ise ABD Ticaret Bakanlığı, kara listedeki Huawei'ye uygulanan ticari kısıtlamaların bazılarını 90 günlüğüne askıya aldığını açıkladı.

Söz konusu karar Huawei'nin mevcut akıllı telefonlarının ve tabletlerinin güncellenmesi için gerekli Amerikan yapımı ürünlerin alınmasına 90 gün için izin veriyor. Ancak Huawei, yeni ürün üretmek için lisans onayı olmadan ABD yapımı ürünleri alamayacak.

Kuşkusuz karar Huawei'yi ciddi oranda etkileyecek. Peki Huawei'in bu krizden kaybı ne olacak?

Bloomberg'in iddiası şirketin CEO'su tarafından yapılan açıklama sonrası bir kez daha gündeme geldi.

Zira Huawei'nin CEO'su Ren Zhengfei Google'ın kararı sonrası bu yıl 30 milyar dolara yakın bir kayıp beklediklerini açıkladı.

Ren Zhengfei'in şirketin Shenzhen'deki merkezinde yaptığı açıklama küresel telefon satışlarında yüzde 40'lık bir düşüş beklediğini gözler önüne seriyor. 

Geçtiğimiz dönemde küresel telefon satışında Apple'ı geride bırakan Huawei ikincilik koltuğuna oturmuştu. 

 Görünen o ki bir süredir Samsung'u geride bırakma hedefini dile getiren Huawei bu yılın sonunda ikincilik koltuğundan da olabilir. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...