İki milyon adet klonlu cep

İki milyon adet klonlu cep

TEKNOLOJİ Haberleri

Ekonomi Gazetecileri Derneğinin konuğu olan Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği Başkanı Mustafa Kemal Turnacı sektöre ilgili şaşırtıcı bilgiler verdi.

ÖMER TEMÜR

 Türkiye'de her yıl ortalama 12  milyon adet cep telefonu satışı yapıldığını ifade eden Turnacı, 2 milyonu aşkın klonlanmış cep telefonu satıldığını söyledi. Devletin bundan yıllık ekonomik kaybı ise 2 milyar lirayı buluyormuş.
Konuşmasına mobil iletişim sektöründe dijitalleşmenin önemine vurgu yapan Turnacı ‘‘Tüm dünya olarak farklı bir dönemden geçiyoruz. Mobil iletişim sektörünün önemini fark ettiğimiz bir dönem yaşıyoruz. Bugün artık mobil iletişim araçlarının lüks tüketim aracı olarak görülmemesi gereken bir dönemdeyiz. Gıda ve barınma ihtiyacından sonra haberleşme ihtiyacının da zaruri bir ihtiyaç olduğu dönemin içerisindeyiz. Çok yakın bir zaman önce, İzmir’deki deprem felaketinde birçok insanın cep telefonları sayesinde kurtulduğuna hep birlikte şahit olduk. Hâliyle yeri geldiğinde hayat kurtaran bir ürünün birçok noktada baskılamak veya farklı yönlerde değerlendirme bakış açısından sıyrılmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu ürünleri vatandaşlarımızla efektif olarak buluşturarak vatandaşlarımızın daha verimli nasıl kullanabileceğini tartışmamız gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...