Benzin pompaları hackerların hedefinde! Yakıt kıtlığına yol açabilir

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Benzin pompaları hackerların hedefinde! Yakıt kıtlığına yol açabilir

Teknoloji Haberleri  / Haber Merkezi

Bilgisayar korsanlarının (hacker) hedefi bu defa benzin pompaları oldu. Dünya genelinde yapılan hack saldırılarının, geniş çaplı yakıt tedariki sorununa yol açabileceği söyleniyor.

Telefonlar, bilgisayarlar ve hatta şirketlerin, devlet kurumlarının sistemleri hack saldırılarına uğrayarak büyük zarar görebiliyor. Kullanıcıların kişisel verilerinin internete sızmasına yol açan hacker saldırılarına birçoğumuz aşinayızdır. Uzmanlar, bilgisayar korsanlarının benzin pompalarına saldırabileceğini söylüyor. 

Siber güvenlik alanında çalışan Cybernews'ten bir ekip, çok sayıda benzin pompasının hack saldırılarına karşı savunmasız olduğunu ileri sürdü. Uzmanlar, yaptıkları araştırmalar neticesinde bu saldırı potansiyelinin, araç sahiplerinin yakıt ihtiyacını kesintiye uğratabilecek kadar ciddi olduğunu düşünüyor.

6 BİNDEN FAZLA BENZİN POMPASI HACK SALDIRISINA AÇIK 

Kullanıcıların filtreler aracılığıyla internete bağlı çeşitli sunucu türlerini aramasını sağlayan Shodan isimli arama motorunun verilerini inceleyen ekip, çarpıcı sonuçları ortaya koydu. Siber güvenlik uzmanları, Amerika Birleşik Devletleri'nde 4 binden fazla, dünya çapında ise yaklaşık 6 bin benzin pompasının hackerlar tarafından ele geçirilebileceğini, hack saldırılarına karşı savunmasız olduğunu açıkladı.

Siber güvenlikçiler, açık nedeniyle benzin pompalarına uzaktan erişebildiklerini belirtiyor. Üstelik, bilgisayar korsanlarının yakıt istatistiklerini manipüle edebileceğini ileri sürüyor.

Güvenlik açığı tespit edilen benzin pompalarının 4 bin 323'ü ABD'de bulunurken, 221'inin Porto Riko'da, 156'sının Almanya'da, 149'unun Kanada'da, 139'unun Avustralya'da, 132'sinin Japonya'da, 78'inin İngiltere'de olduğu açıklandı. 

Peki, bu güvenlik açığının kaynağı ne? Cybernews'e göre, Nesnelerin İnterneti (IoT) nedeniyle riskler artıyor. Zira, çok sayıda cihazın bağlanması bu tür siber güvenlik sorunlarına yol açabiliyor.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...