Google'ın yapay zekası Bard, YouTube ile entegre ediliyor

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge
- Güncelleme:
Google'ın yapay zekası Bard, YouTube ile entegre ediliyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge

Teknoloji devi Google, yapay zeka sohbet robotu Bard için YouTube ile entegrasyon sağlıyor. Google'ın yapay zekası artık YouTube'daki videoları anlayabiliyor.

Google Aramalar kısa süre önce, şirketin üretken yapay zeka aracı olan Bard hizmetini bazı ülkelerde entegre ederek önemli bir adım atmıştı. Ortaya çıkan son bilgilere göre ise Google'ın sohbet robotu artık doğrudan YouTube videolarından özetler oluşturup bilgi çıkarabiliyor. Dolayısıyla bu da kullanıcılara videoları izlemeden yanıt alma olanağı sağlıyor.

GOOGLE BARD, ARTIK YOUTUBE VİDEOLARINI ANLAYABİLİYOR

Google, Bard güncelleme listesinde bu yeniliği "Bard'ın YouTube videolarını anlama becerisinde ilk adımları atıyoruz" cümlesiyle duyurdu. Şirketin bu hamlesi, örneğin bir kullanıcının nasıl yemek hazırlayacağına ilişkin bir video aradığında artık doğrudan Google Bard'a videonun içeriğine göre sorular sorabileceği anlamına geliyor.

Bu özelliği kullanmak için kullanıcıların Bard'dan mümkün olduğunca çok ayrıntı sağlayarak bir YouTube videosunun sonucunu istemeleri yeterli olacak. Şu anda bir videoyla ilgili bilgi istemek için doğrudan URL'sini yapıştırmak henüz mümkün değil.

Google'ın yapay zekası Bard, YouTube ile entegre ediliyor

BU YENİLİK YOUTUBER'LARI TEDİRGİN ETTİ

Ancak bu yenilik YouTube içerik oluşturucularını endişelendirebilir. Yeni özellik, kullanıcıların artık aradıkları bilgiye ulaşmak için videoları izlemek zorunda kalmayacağı anlamına geliyor. Yani bu da görüntüleme sayısını ve dolayısıyla reklamlardan elde edilen geliri azaltabilir.

Google ve YouTube, Bard tarafından analiz edilen videoların nasıl ele alınacağına ilişkin ayrıntıları henüz açıklamadı. Fakat içerik oluşturucuların yapay zeka tarafından toplanan bilgiler için bir ücret alacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca Bard'a bilgi veren sitelerin de gelir elde edip edemeyeceği sorusu gündeme geliyor. Yapay zeka, bilgileri doğrudan kullanıcılara sağladığından, kullanıcılar artık orijinal web sitelerini ziyaret edemeyebilir. Yaşanan bu durum da reklam görüntülemelerinde düşüşle ve bununla bağlantılı bir şekilde yayıncılar için gelir kaybıyla sonuçlanabilir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...