HAVELSAN’dan nefes kesen video: ‘Yakında’ diyerek duyurdu… KAPGAN İKA ilk defa ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
HAVELSAN’dan nefes kesen video: ‘Yakında’ diyerek duyurdu… KAPGAN İKA ilk defa ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye’nin savunma sanayi hamlesinin öncü şirketlerinden HAVELSAN yeni bir askeri aracın duyurusunu yaptı. HAVELSAN, resmi sosyal medya hesabındaki paylaşımında, ‘KAPGAN İKA’ (insansız kara aracı) için ‘Yakında’ yazısının yer aldığı bir video paylaştı.

HAVELSAN mühendisleri tarafından geliştirilen KAPGAN Silahlı İnsansız Kara Aracı (İKA) ilk defa gün yüzüne çıktı. KAPGAN İKA’nın HAVELSAN’ın geliştirdiği BARKAN İKA’dan daha üstün yeteneklere sahip olacağı tahmin ediliyor. Bu arada BARKAN’ın 2023 yılında güvenlik güçlerine teslim edilmesi planlanıyor. 

KAPGAN İKA YOLA ÇIKTI

HAVELSAN resmi

hesabından bir video yayınlayarak KAPGAN İKA’nın ilk defa duyurusunu yaptı. 15 saniyelik videoda animasyon olarak bir insansız kara aracı görünürken, videonun sonunda ise ‘Yakında’ ifadesi kullanıldı. Heyecana yol açan paylaşımda ‘#KAPGAN’ etiketi dışında ise hiçbir açıklama yapılmadı. Ancak videoyla birlikte KAPGAN’ın tasarımına yönelik tahminler de arttı. 

SavunmaSanayiST.com’un haberine göre, Barkan İKA’ya kıyasla daha büyük bir boyuta sahip olacak KAPGAN İKA’nın, daha yüksek kalibrede uzaktan komutalı silah sistemi ile teçhiz edileceği biliniyor. Ayrıca bu silah sisteminin 30 milimetrelik bir uzaktan komutalı silah sistemi olacağı ileri sürülüyor. Güçlü silahları sayesinde KAPGAN İKA’nın zırhlı hedeflere karşı daha etkili olması beklentiler arasında. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...