HMD Global'in Nokia'dan bağımsız ilk telefonu M-KOPA X1 çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Nokiamob
- Güncelleme:
HMD Global'in Nokia'dan bağımsız ilk telefonu M-KOPA X1 çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Nokiamob

Şimdiye kadar Nokia markası altında akıllı telefonlar üreten HDM Global, ilk kez Nokia'dan bağımsız bir telefon çıkardı. M-KOPA X1 piyasaya sunuldu.

Nokia telefonları üretmesiyle tanınan HMD Global şirketi, yeni bir akıllı telefon ürün serisinin piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Şirketin dikkat çeken bu adımı, şu ana kadar esas olarak Nokia akıllı telefonlarının seçimine odaklanan marka adına önemli bir değişikliği temsil ediyor.

Afrika merkezli bir şirket olan M-KOPA ile işbirliği içinde satılan bu yeni serideki ilk ürünün lansmanı gerçekleşti. M-KOPA X1 giriş seviyesi donanımıyla karşımıza çıktı.

M-KOPA X1, NOKIA C32'NİN YENİDEN DÜZENLENMİŞ HALİ OLARAK GELDİ

M-KOPA X1 adlı yeni akıllı telefon, esas olarak Nokia C32'nin yeniden markalanmış versiyonu oluyor. M-KOPA X1'in tasarımı orijinal cihazın tasarımına sadık kalıyor. Yalnızca tek önemli fark olarak arka paneldeki HMD logosu göze çarpıyor. Telefon, donanım ve yazılım özelliklerine ilişkin ayrıntıların ortaya çıktığı M-KOPA web sitesinde ortaya çıktı.

HMD Global'in Nokia'dan bağımsız ilk telefonu M-KOPA X1 çıktı

M-KOPA X1, su damlası çentikli 6,5 inçlik bir ekrana sahip. Telefonun en öne çıkan özellikleri arasında 4 GB RAM, 5.000 mAh batarya ve arka panelde yer alan 50 MP ana kamera yer alıyor. Diğer özellikler arasında 8 MP selfie kamerası, yana monteli parmak izi sensörü ve cam arka panel dikkat çekiyor.

ANDROID 13 İLE GELİYOR

HDM Global imzalı yeni akıllı telefon, Android 13 işletim sistemiyle piyasaya sürülecek ve Kenya'da satışa sunulacak. Telefonun diğer ülkelerde satılıp satılmayacağı henüz belirsizliğini koruyor.

Bu gelişme HMD Global'in gelecekteki ürün stratejisine ilişkin soruları gündeme getiriyor. Şirketin Nokia telefonları için ayrı bir donanım serisini sürdürüp sürdürmeyeceği veya bu yeni ürün yönelimini sürdürüp sürdürmeyeceği henüz bilinmiyor.

M-KOPA ile işbirliği yapma ve Afrikapazarı için belirli bir ürünü piyasaya sürme seçimi, HMD Global'in yeni pazar segmentlerini keşfetme ve tekliflerini farklılaştırma arzusunun göstergesi olarak dğeerlendiriliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Nokiamob
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...