Apple’ın yeni sürümünde akılalmaz hata! iPhone kullanıcılarını çileden çıkardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple’ın yeni sürümünde akılalmaz hata! iPhone kullanıcılarını çileden çıkardı

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Apple’ın iOS sürümünde yaptığı yeni bir güncelleme kullanıcıları çileden çıkarıyor. Birçok kullanıcı Apple’ın yüz tarama sistemi FaceID’nin çalışmadığını bildirdi.

Apple’ın bu hafta başlarında kullanıma sunduğu iOS 15.7.1 güncellemesi bazı iPhone telefonlarda Face ID'nin çalışmamasına yol açıyor. Reddit ve Twitter üzerinden yaşadıkları sorunu aktaran kullanıcılara göre, şu anda iPhone 12 Pro ve iPhone 13 Pro’nun hatadan etkilendiği görünüyor. Ancak diğer iPhone modellerinde de FaceID hatasının bulunması muhtemel.

Sorundan etkilenen kullanıcılar, iPhone'larında Face ID'yi sıfırlamaya çalışan bir ‘Yüz Kimliği Kullanılamıyor’ hatası aldıklarını açıkladı. Bu sorun, yüz tanımanın tamamen bozulmasına da yol açabiliyor. Sorunun nedeninin ne olduğu veya Apple'ın sorunun farkında olup olmadığı belli değil.

IOS 15 HATALARLA GELDİ

‘Sürüm adayları’ denilen güncellemeler genellikle iOS güncellemelerinin son sürümüyle aynı olur ancak Apple'ın iOS 15.7.1 güncellemesinin önümüzdeki hafta halka sunulması beklenen sürümünden önce bir düzeltmeyle yeni bir sürüm adayı yayınlaması mümkün.

Geçtiğimiz haftalarda ise iOS 15 güncellemelerinin iPhone 14 telefonlarda hatalara yol açtığını görmüştük. Bunlardan en dikkat çekeni Apple’ın piyasaya sürdüğü son telefon olan iPhone 14 serisinin kamerasını etkileyen büyük bir sorundu. iPhone 14 Pro kullanıcıları, telefon kamerasını açtıklarında ya da uygulamaların kamerasını kullanmaya başladıklarında cihazın arka kamerasının titrediğini ve tıkırtılı bir ses çıkardığını bildirmişti. Apple bu sorunun donanımla alakalı olmadığını, güncellemeden kaynaklandığını belirtmiş ve kısa süre sonra yeni bir güncelleme yayınlayarak sorunu düzeltmişti. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...