Karantinada tutulan işçiler iPhone fabrikasından firar etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Karantinada tutulan işçiler iPhone fabrikasından firar etti

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple'ın Çin'deki en büyük iPhone montaj fabrikasındaki işçiler COVID-19 salgınının patlak vermesiyle fabrikada soyutlanarak tutuldukları gerekçesiyle firar etti.

Çin hükümetinin katı sıfır COVID-19 vakası politikası ülkede ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına neden oluyor. İnternette paylaşılan bir videoda da yaklaşık 10 kişinin merkezi Zhengzhou kentinde üretici Foxconn'a ait fabrikanın dışındaki bir çitten atladığı görüldü. Fabrikada kaç koronavirüs vakasının tespit edildiği belli değil.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın tedarikçisi Foxconn, Zhengzhou tesisinde 200 bin işçi çalıştırıyor ve kaç kişinin enfekte olduğuna dair resmi bir sayı henüz açıklamadı.

200 BİN İŞÇİNİN ÇALIŞTIĞI FABRİKADA 'KAOS'

Soyadı Xia olan 22 yaşındaki bir işçi Financial Times'a konuşarak, kendisinin ve diğer işçilerin tutulduğu ‘yurtlarda tam bir kaos’ olduğunu söyledi: “Tesisten çıkmak için plastik bir çitin ve metal bir çitin üzerinden atladık” dedi.

İşçiler ayrıca tesisi çevreleyen alanın günlerdir kilitli olduğunu ve COVID-19 pozitif işçileri kontrol altına almak için günlük testlere ve karantinalara tabi tutulduğunu iddia etti.

19 Ekim'de Foxconn, Zhengzhou fabrikasında yemekhanede yemek yemeyi yasakladı ve işçilerin yemeklerini odalarında yemek zorunda olduğunu duyurdu. Aynı zamanda şirket, fabrikanın en yeni iPhone 14 modellerinin üretimini hızlandırdığı için ‘normal üretimi’ sürdürdüğünü açıkladı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...