Şarjı hiç bitmeyen kulaklık piyasaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: TGRT Haber
- Güncelleme:
Şarjı hiç bitmeyen kulaklık piyasaya çıktı

Teknoloji Haberleri  / TGRT Haber

CES 2024'te tanıtılan ürünler arasında biri oldukça dikkat çekti. Mühendisler, şarjı hiç bitmeyen kulaklık ürettiklerini iddia ediyor. İşte özellikleri...

CES 2024 teknoloji fuarında tanıtılan dikkat çeken bir ürün, 3M PELTOR WS ALERT XPV adlı kulaklık oldu. İsveç merkezli Exeger şirketi ile 3M iş birliğiyle geliştirilen bu kulaklık, patentli Powerfoyle güneş pili teknolojisi sayesinde iç ve dış mekan ışığını temiz ve sürekli enerjiye dönüştürerek kendi kendini şarj edebiliyor.

ABD'nin Las Vegas kentinde gerçekleştirilen CES 2024 teknoloji fuarında, Lenovo'nun güneş enerjisiyle çalışan klavyesinden sonra ilginç bir ürün daha sahneye çıktı: Dünyanın ilk kendi kendini şarj edebilen kulaklığı tanıtıldı. 3M tarafından, İsveç merkezli Exeger şirketi ortaklığıyla geliştirilen '3M PELTOR WS ALERT XPV' isimli kulaklık, iç ve dış mekan ışığını, temiz ve sürekli enerjiye dönüştüren patentli Powerfoyle güneş pili teknolojisini kullanıyor.

GÜNEŞ IŞIĞIYLA ENERJİSİ HİÇ BİTMİYOR 

Sistem, güneş enerjisinin entegre bir lityum iyon pili şarj etmesini sağlayarak tek kullanımlık pil ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Her ne kadar güneş enerjisi ile çalışsa da, 3M'nin iddiasına göre kulaklık, sürekli bir ışık kaynağı olduğu müddetçe daima kendini şarj edebilir ve bu sayede pili hiç bitmez.

Ürünün tasarımı bir oyuncu kulaklığını andırsa da, aslında böyle değil. Bununla birlikte standart bir kulaklıkta bulunan Bluetooth bağlantısı, gürültü engelleme, bas-dinle özelliği ve fiziksel tuşlar gibi ilgi çekici özelliklere de ev sahipliği yapıyor.

Kulaklık, kullanılan enerji istatistikleriyle birlikte, ayarlarını değiştirmeye ve güneş pili enerji seviyelerini izlemeye olanak tanıyan 3M Connected Equipment uygulamasıyla birlikte gelecek. Ayrıca kısmen geri dönüştürülmüş plastik ve elektronik ile üretildiği ve ömrünü uzatmaya yardımcı olmak için Over-the-Air (OTA) ürün yazılımı güncellemelerini desteklediği de belirtiliyor.

Kulaklık 1000 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip. Fiyatı ise 600 dolar olacak, mart ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...