'Telefonun şarjı hemen bitiyor' diyenlere kesin çözüm! Batarya yenileme masrafından kurtaran taktikler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Telefonun şarjı hemen bitiyor' diyenlere kesin çözüm! Batarya yenileme masrafından kurtaran taktikler

TEKNOLOJİ Haberleri

Akıllı telefon kullanıcılarının en sık yaşadığı sorunların başında şarjın çok hızlı bitmesi geliyor. Telefonun şarjı neden hızlı biter? Akıllı telefon şarjının çabuk bitmemesi için neler yapmak gerekir? İşte yöntemler...

Günümüzde hemen hemen herkesin kullandığı akıllı telefonlar ile ilgili en büyük problemlerden birisi şarjının çok çabuk bitmesi oluyor. Özellikle bir süredir kullanılan telefonların pil performansı zayıfladığı için şarjı çok çabuk bitebiliyor. Eğer telefonunuzun şarjı uzun süre dayanmıyor ve çok çabuk bitiyorsa, bunun sebebi arka planda çalışan bazı uygulamalar olabilir. Peki, telefon şarjının çabuk bitmesinin diğer sebepleri nelerdir?

Akıllı telefonlarda pil seviyesini hızla tüketen bazı uygulamalar, şarjın bir güne bile dayanmadan bitmesine neden olabilir. Aynı zamanda telefona zarar veren uygulama ve yazılımlar, pil harcadığı için şarjın tükenmesine sebep olabilir. Bu tür uygulamaların telefondan silinmesi çok önemlidir.

AKILLI TELEFON ŞARJINI BİTİREN FAKTÖRLER  

Akıllı telefonlarda şarjın çok çabuk bitmesinin en önemli sebeplerinden bir diğeri internet bağlantısıdır. İnternete bağlanan cihaz daha fazla güç tüketeceği için bu bağlantıları korumaya çalıştıkça pil seviyesi hızla azalır. Sürekli olarak WiFi ve mobil verinin aynı anda açık olması, bildirimler ve uygulama güncellemeleri telefonun şarjını bitiriyor.

Telefonunuzun şarjı çok çabuk bitiyor ve buna ek olarak internet paketiniz de fark etmeden azalıyorsa, zararlı uygulamalar buna sebep olabilir. Telefondan bu tür zararlı uygulamaları ayıkladığınız zaman daha verimli pil kullanımına ulaşabilirsiniz.

KONUM UYGULAMALARINA DİKKAT

Uzmanlar, akıllı telefonlarda çok sık kullanılmayan ve ihtiyaç duyulmayan uygulamaların kurulmamasını tavsiye ediyor. Ayrıca kullandığınız uygulamaları da arka plandan sürekli temizleyerek pil performansını daha verimli hale getirebilirsiniz. Bununla birlikte konum uygulamaları telefon şarjını çok çabuk bitiriyor. Sürekli konumunuza erişmek isteyen uygulamaları kapatarak telefonun şarjının bir gün boyunca dayanmasını sağlayabilirsiniz.

(Haber Merkezi)

BU VİDEO DA DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...