Türkiye'nin uzay çalışmaları Meclis'e taşınıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye'nin uzay çalışmaları Meclis'e taşınıyor

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Meclis'e uzay kanunu götürmek istiyoruz" dedi ve Ankara'da 'Uzay Teknoloji Geliştirme Bölgesi' kurulacağını açıkladı.

Alper Gezeravcı, Milli Uzay Programı'nın ilk ayağı olan "İlk İnsanlı Uzay Misyonu" kapsamında, Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderildi. Başarıyla başlayan program sonrası gözler devam edecek çalışmalara çevrilmişken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan önemli bir açıklama geldi.

Bakan Kacır, "Meclis'e uzay kanunu götürmek istiyoruz" diyerek müjdeyi verdi.

"UZAY EKONOMİSİNDEN PAY ALACAĞIZ"

Uzay teknolojilerini geliştireceklerini kaydeden Bakan Kacır, sosyal medya hesabı X üzerinden Milli Uzay Programı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, "600 milyar doları aşan uzay ekonomisinden daha fazla pay alacağız" dedi.

"ANKARA'DA 'UZAY TEKNOLOJİLERİ GELİŞTİRME BÖLGESİ' KURACAĞIZ"

Bakan Kacır şunları kaydetti: "Uydu üretiminde elde ettiğimiz tecrübeyi yeni projelere taşıyacağız. Uzay sistemlerinde ve uzay araştırmalarında ekosistemi güçlendireceğiz. 600 milyar doları aşan uzay ekonomisinden daha fazla pay alacağız. Ankara’da ‘Uzay Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ kuracağız. Özel sektörü destekleyeceğiz. Küresel projelerde rol alacağız."

Bakan Kacır, Türkiye Uzay Ajansı'nın çalışmalarının olduğu taslağın hazır olduğunu ifade etti.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...