WhatsApp’ta ‘üç tik' okundu bilgisi günlerce konuşulmuştu... Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından 'yalan haber' paylaşımı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
WhatsApp’ta ‘üç tik' okundu bilgisi günlerce konuşulmuştu... Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından 'yalan haber' paylaşımı

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal medya dünya genelindeki milyarlarca insanın düşüncelerini paylaştığı bir ortam ancak zaman zaman yalan haberlerin hızla yayılması tehlikeli olabiliyor. Bunun son örneği de WhatsApp’a ilişkin bir yalan haber oldu…

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, internet sitesi üzerinden bu haftanın yalan haberlerini açıkladı. Listenin ilk sırasında ise 'WhatsApp Üç Tik Okundu Bilgisi' iddiası bulundu. İletişim Başkanlığı’nın listesinde de yer alan ‘WhatsApp Mesajlarında Hükümet tarafından Okundu Bilgisi’ iddiası sosyal medyada da pek çok kişi tarafından paylaşıldı.

‘WhatsApp Mesajlarında Hükümet tarafından Okundu Bilgisi’ iddialarına yönelik İletişim Başkanlığı’nın yaptığı açıklama şu şekildeydi:

“WhatsApp okundu bilgisi ile ilgili bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan iddialar doğru değildir. WhatsApp’ın ‘okundu bilgisi’ onay işaretleri, WhatsApp Yardım Merkezi’nde belirtildiği gibidir. WhatsApp uygulamasında 3 onay işareti söz konusu değildir, böyle bir uygulama yoktur.

WhatsApp’ta ‘üç tik' okundu bilgisi günlerce konuşulmuştu... Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından 'yalan haber' paylaşımı

HER HAFTA YALAN HABERLER PAYLAŞILIYOR

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, haftalık olarak ‘Dezenformasyon Bülteni’ yayımlayarak sosyal medyadaki ve medya organlarındaki yalan haberleri paylaşıyor.  Bununla birlikte, ‘Dezonformasyon Bülteni’ne iletisim.gov.tr adresi üzerinden herkes ulaşabilir.

9-16 Ekim tarihleri arasındaki yalan haberleri kapsayan Dezenformasyon Bülteni'nde İletişim Başkanlığı 9 yalan bilgiye yer verdi. Bültende bu yalan haberlerin doğruları da açıklandı. Listedeki 9 haber, sosyal medya ve haber organlarında yayımlanan ve yüksek etkileşim alan haberler arasından seçildi. 

HAFTANIN YALAN HABERLERİ

-WhatsApp Üç Tik Okundu Bilgisi

-Bartın’daki maden ocağında sayıştay raporlarındaki öneriler dikkate alınmadı iddiası

-Soma ve Ermenek kazalarından sonra gerekli iyileştirmeler yapılmadı iddiası

-Kurum Degaj Yönergesi uygulanmadı iddiası

-Türkiye’nin 92 mülteciye kötü muamelede bulunduğu iddiası

-‘Adalet bakanlığı çocuk istismarı verilerini gizliyor’

-‘Muhtarlar nüfus kaydında yabancıları usulsüz kaydediyor’

-‘Niğde’de bir kız öğrencinin taciz edilip bıçaklı saldırıya uğradığı’ iddiası

-‘Tunceli’de beş adet portatif tuvalet için resmi açılış töreni düzenlendi’

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...