Arınç: Kamu görevlileri de yargılanabilir

- Güncelleme:
Arınç: Kamu görevlileri de yargılanabilir

TÜRKİYE Haberleri

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sivas davasının zaman aşımından düşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Arınç, olayda kusuru olan kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılabileceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, zamanaşımından düşen Sivas davasına ilişkin, "Madem ki mahkeme 'kamu görevlisi olsaydı yargılamaya devam ederdik' diyor. Belki yıllar sonra olacak ama, olayın bu boyutunun yeni bir sayfasını açması da mümkün. O da şudur; bu katliam gibi feci olayda kusuru bulunan veya kusurlu oldukları düşünülen kamu görevlileri hakkında bir soruşturma başlatılıp, bunlarla ilgili bir yargılama yapılabilir" dedi. nbsp;

YARGILAMADAN DAHA ÖNEMLİ

Arınç, şöyle devam etti: "Dönemin Valisinden, İçişleri Bakanı'ndan, hükümetten sorumlu kişilerden ve olay sırasında görüşmeler yapıldığı iddia edilen kişilerden, olaya kayıtsız kalanlardan, bu olayın sonuçlanmasında şu veya bu şekilde katkısı bulunanlardan, kimlerse o kişiler, onlar hakkında bir soruşturma yapılarak, asli fail olmasalar bile olaya dolaylı olarak sebebiyet verdiği iddia edilen kişilerin yargılanması da bence bu yargılamadan daha önemlidir. Dolayısıyla savcılarımızın, bu iddia üzerine bir soruşturma yapmasında ben şahsen fayda görüyorum." nbsp;Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sivas olaylarına ilişkin 7 sanık hakkındaki davanın zaman aşımından düşmesi kararına ilişkin ise, "Eğer bu karar sebebiyle yargı sistemimizde bir arıza olduğu düşünülüyorsa, Yargıtay'ın incelemesini müteakip, bu konuda yeni bir yasal düzenleme yapılmasının da faydalı olacağına inanıyorum. Gönlümüz isterdi ki olayın tüm failleri yargılanabilsinler, layık oldukları cezalara çarptırılsınlar ve bu olayın bütün sonuçları ortaya çıkarılabilsin. Ancak ceza kanunundaki birtakım hükümler sebebiyle sanıyorum 5 kişi hakkında davanın düşürülmesine karar verildi. Beğenelim beğenmeyelim, ama eleştirelim. Bu kararla ilgili olarak Yargıtay süreci var. Bu süreç henüz tamamlanmadı. Şüphesiz Türkiye'de süreç tamamlanırsa bir de AİHM süreci var" ifadelerini kullandı. nbsp;

ESENYURT'TAKİ YANGIN İNSANLIK SUÇU

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Esenyurt'ta 11 işçinin öldüğü çadır yangınına dair ise şunları söyledi: "Dün sayın Başbakanımız da grup toplantısında ifade ettiler. Trilyonluk yatırımların yapıldığı, milyarlık harcamaların yapıldığı bir işyeri inşaatında insan hayatı bu kadar ucuz görülmemeli. İnsan hayatı her şeyden daha değerli. İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda her firma, üzerine düşeni mutlaka yerine getirmek zorunda. Eğer yanıcı maddelerden basit çadırlarda insanlar barınmaya muhtaç edilmişse, bu bir insanlık suçudur."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...