TÜRKİYE - TÜRKİYE
23 Ekim 2023 - 14:28

İncir hasadında sona gelindi! Rekolte düştü ama kalitesi üreticiyi memnun etti

Antalya'da 45 gündür devam eden incir hasadında sona gelindi. Bu sene geçen yıla oranla daha fazla rekolte beklerken hava şartlarından dolayı rekolte yarı yarıya düştü. Üretici 10 bin tonluk hasatta ürün kalitesinin düşmediğini söyledi.
TÜRKİYE - TÜRKİYE
21 Ekim 2023 - 16:43

Yeni gözde Satsuma mandalinası! Üreticiyi hasat heyecanı sardı

Türkiye’nin satsuma mandalinasının merkezi Seferihisar ve Gümüldür'de hasat sezonu başladı. Mahsulden memnun olan üreticiler Satsuma mandalinasının grip ve soğuk algınlığına adeta koruma kalkanı olduğunu söyledi.
TÜRKİYE - TÜRKİYE
21 Ekim 2023 - 12:34

Karnabaharda hasat yaklaştı: Üretici umutlu, fiyatlar memnun ediyor

Bafra Ovası’nda kışlık sebzeler hasat için gün sayıyor. Ovada 17 bin 500 dekar alanda karnabahar eken üreticiler, 70 bin ton civarında ürün elde etmeyi bekliyor. Kilosu ise 20 liradan gidiyor.
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
21 Ekim 2023 - 08:50

Evlilikte eşlerin en büyük hatası

Merhaba 14 yıllık evli bir erkeğim. Eşimle anlaşarak evlendik. O özel bir şirkette üst düzey yönetici olarak çalışıyor. Ben serbest ticaret yapıyorum. Maddi bir sıkıntımız yok. Onu ilk tanıdığımda işte bütün hayatımı geçirebileceğim insan dedim. Ancak bugün geldiğimiz noktada aynı evde iki yabancı gibiyiz.
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
21 Ekim 2023 - 08:47

Annenin gerginliği koliği tetikliyor

Kolik, bebeklerde görülen gaz sancılarının en üst seviyesidir. Genellikle günün belirli saatlerinde özellikle akşam saatlerinde ortaya çıkar.  Bebeğiniz sürekli ağlayabilir ve siz hiçbir şekilde susturamazsınız.
TÜRKİYE - TÜRKİYE
18 Ekim 2023 - 10:03

Öksürüğe birebir etki ediyor! Adeta bin derde deva diyorlar... Bayburt'ta zorlu mesaisi başladı, kadınlar eldivenle topluyor

Bayburt'ta doğal şifa deposu olarak bilinen kuşburnunun zorlu hasadı başladı. Köyde yaşayan kadınlar tarafından eldiven ile dikenli dallardan toplanan kuşburnu, C vitamini açısından oldukça zengin...
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
14 Ekim 2023 - 08:28

Gençlerin tecrübesizliği iş yeri düzenini bozabilir

Doktor Hanım, ben bir inşaat şirketinin ofisinde çalışıyorum. 10 yıldır buradayım. Bilgisayarla çizim yapıyorum. İş ortamını seviyordum ta ki yeni genç arkadaşlar gelene kadar. Bir yıldır iş yerim kâbusum oldu.
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
14 Ekim 2023 - 08:21

Bebeklerin güçlü kalkanı: Bıngıldak

Yavrusunu kucağına alan her annenin dikkatini çeken noktalardan biri, bebeğin başındaki yumuşak bölgelerdir.
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
14 Ekim 2023 - 08:12

En acı kazamız... Üzerinden 58 yıl geçti

11 Ağustos 1965 günü, tarihin en garip ve en trajik trafik kazalarından biri yaşandı.
TÜRKİYE - TÜRKİYE
10 Ekim 2023 - 16:56

Ziraatçılar uyardı: Gördüğünüz yerde öldürün, büyük zarar verecek

Tarım zararlısı böceklerden olan kahverengi kokarca, tüm üreticilerin kabusu haline geldi. Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, özellikle Karadeniz bölgesinde yoğun olarak ortaya çıkan kahverengi kokarcanın görüldüğü yerde imha edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
07 Ekim 2023 - 08:39

İllaki anne sütü | Türkiye Kliniği

Anne sütü bebeklere verilebilecek en büyük, en yararlı ve en önemli armağandır.
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
07 Ekim 2023 - 08:34

Ergenlerle iletişimin anahtarı: Denge

Ergenlik süreci çocuklar için olduğu kadar, anne babalar için de zor geçiyor. En çok istedikleri şey anlaşılmak olan gençler, bunun olmadığını düşününce içine kapanabiliyor.
TÜRKİYE - TÜRKİYE
06 Ekim 2023 - 14:46

Bodrum'da baraj kurudu, susuzluk kapıda...

Turizmin en önemli yerlerinden Bodrum'da Mumcular Barajı kurudu. Baraj, 8’lik su oranına geriledi. Bodrum'da vatandaşlara su sorunu yaşamamaları için tedbir uyarısında bulunuldu.
TÜRKİYE - TÜRKİYE
06 Ekim 2023 - 09:08

Van Gölü'ndeki görüntü bilim insanlarını endişelendirdi: Çok özel ve önemli bir doğa olayı

Van Gölü'nde 3 ayrı hortum, kıyıya 500 metre uzaklıkta ortaya çıktı ve karaya doğru ilerledi. Prof. Dr. Alaeddinoğlu ise böylesi bir doğa olayının çok özel ve önemli olduğunu belirterek bu hortumları daha sık göreceğimizi ifade etti.
TÜRKİYE - TÜRKİYE
05 Ekim 2023 - 13:14

Türkiye'nin en soğuk yeri Sivas'ta! Eksi derecelere kadar düştü

Meteoroloji'den gelen verilere göre; Sivas'ın Göbekören Köyü'nde hava sıcaklıkları bu sabah -5 dereceye kadar düştü. Bununla beraber Göbekören, Türkiye'nin en soğuk yerleşim yeri oldu.
TÜRKİYE - TÜRKİYE
30 Eylül 2023 - 21:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeğeninin nikahına katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kardeşinin oğlu Usame Erdoğan’ın nikah merasimine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a nikah töreninde eşi Emine Erdoğan da eşlik etti. Çifti tebrik eden Erdoğan, nikah cüzdanını gelin Esma Saruhan'a verdi.
TÜRKİYE - TÜRKİYE
28 Eylül 2023 - 09:56

Romatizmal hastalıklara şifa kaynağı: Erzincan'ın kırmızı gölü eşsiz güzellikler sunuyor

Erzincan'da yer alan Otlukbeli Gölü, dünyada eşine az rastlanan bir doğal güzellik olarak adından söz ettiriyor. Maden sularının oluşturduğu göl, başta romatizmal hastalıklar olmak üzere birçok hastalığa fayda sağlıyor.
TÜRKİYE - TÜRKİYE
27 Eylül 2023 - 11:54

Yılın en iyi haber görüntüsü İHA’dan  

Türkiye Haber Kameramanları Derneğince düzenlenen 27. Zoom Haber Görüntüleri Yarışması’nda İhlas Haber Ajansı (İHA) kameramanı Gürkan Sayın "Yılın En İyi Haber Görüntüsü" dalında birinci oldu.   
TÜRKİYE - TÜRKİYE
26 Eylül 2023 - 11:46

Cami, kilise, tarihi yapılar... Kapaklar açıldı, eski köy gün yüzüne çıktı

Kars'ta su seviyesi 25 metre düşünce sular altında kalan köy ortaya çıktı. Gün yüzüne çıkan Karakurt köyünde cami, kilise ve köy evleri gibi birçok yapı olduğu görüldü.
TÜRKİYE - TÜRKİYE
24 Eylül 2023 - 16:40

Karasu Çayı'nda tehlike çanları çalıyor: Balık ölümleri korkutuyor

Gaziantep'te Karasu Çayı'nda kimyasal atıklar nedeniyle yüzlerce balık ölümü gerçekleşti. Bölge sakinleri fabrikalardan gelen atıkların yeterince arıtılmaması nedeniyle yaşanan bu durum için önlem alınmasını istiyor.
TÜRKİYE - TÜRKİYE
24 Eylül 2023 - 09:30

Depremde domino taşı gibi yıkıldı, iş makineleri parçalayamıyor

Hatay Antakya'da depremin domino taşı gibi yıktığı köprüyü iş makinesi parçalamakta zorlanıyor. 50 yıllık köprünün enkazını kaldırmak için zorlanan iş makinesinin operatörü köprünün sağlam olduğunu anlattı.
Başa Dön Sona Git