TÜRKİYE - TÜRKİYE
14 Eylül 2023 - 13:30

Rüyasında gördüğü gerçek oldu, gelen telefonla şok yaşadı

Konya'nın Karapınar ilçesinde aynı günde 3 yeni obruk meydana geldi. Rüyasında deprem ve göçük olduğunu gören çiftçinin evine yakın yerde obruk oluştu.
TÜRKİYE - TÜRKİYE
12 Eylül 2023 - 10:16

Tam 7 bin kişilik düğün: Takılan takılar adeta şoke etti

Şırnak'ta Beytüşşebap ilçesinde Gevdan aşiretine mensup AK Parti Belediye Başkanı Habip Aşan'ın oğlu evlendi. Görkemli düğünde damada 5 milyon takı geline ise 1 kilo altın takıldı.
TÜRKİYE - TÜRKİYE
10 Eylül 2023 - 10:12

Aşırı sıcaklar çay hasadını vurdu, üretim yarıya düştü

Trabzon'da bu yıl yağışlar az ve sıcaklar fazla oldu. Bu nedenle çay bahçelerinde yapraklarda yanma meydana geldi. Çayda 3. sürgünde yanma oluşunca üretim de yarıya düştü. Bu yıl yarıya düşen çay hasadı üreticiyi endişelendirdi.
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
09 Eylül 2023 - 07:49

Sektöre adını veren markalar

Bazı ürünler ilk yapanın adıyla anılır, Gilette, Thermos, Selpak, Meysu, Camsil, Borcam, Sana, Vita... Bazı firmalar da reklamla öne geçer “Tursil Beyazı”, “çakar çakmaz çakan çakmak”, “Mintaksla canım Mintaks’la” Topkek, Çubuk kraker, Balık kraker, Çokokrem, Cici Bebe, Burçak... Üstüne Eti ya da Ülker yazmaya gerek yok artık kendileri marka.
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
09 Eylül 2023 - 07:37

Boğaz'la kucaklaşan camiler...

Bazı tarihî şahsiyetlerin “dünyanın başkenti” olarak gördüğü İstanbul hem Sultanahmet, Süleymaniye gibi abidevi camileri hem de eşsiz Boğaz’ıyla meşhur... Bunun yanında Boğaz ile camilerin kucaklaştığı da vaki... Bu mabetlere “lebiderya camileri” de denir...
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
09 Eylül 2023 - 06:37

HANDAN

Bizim İsfendiyar’ı bilirsiniz. Pardon, nereden bileceksiniz! Şöyle tanıtayım: Yirmi yedi yaşında, esmer, Karslı, bekâr… Televizyon programlarına “dekor seyirci” ayarlıyor.
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
09 Eylül 2023 - 06:29

Tahtını her daim koruyan lezzet: Kete

Geçmişten günümüze Anadolu’nun her kesiminde özel bir yere sahip olan kete, “anne ve lezzet kokan gerçek bir el emeği”. Eğer yolunuz Erzurum’a düşerse tatmadan dönmeyin derim…
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
09 Eylül 2023 - 03:58

Göbek fıtığı gerçekten problem mi? | Türkiye Kliniği

Göbek fıtığı oldukça sık görülen bir problemdir. Aileler tarafından olması gerekenden çok daha fazla endişe edilen bir durumdur.
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
09 Eylül 2023 - 02:54

Kadınları kışlık telaşı sardı

Eylül ayının gelişiyle mutfaklarda tatlı bir tempoya başlayan kadınlar, komşularıyla birlikte imece usulü emek sarf ederek raflarını reçeller, soslar ve turşularla donatıyor.
TÜRKİYE - TÜRKİYE
04 Eylül 2023 - 10:40

Gizemli gölün sırrı çözülemedi: -40'larda bile donmuyor, balıkların üstündeki iz görenleri hayrete düşürüyor

Erzurum'daki balıklı göl, efsaneleri ve gizem dolu tarihi ile ilgi odağı haline geldi. Efsaneleriyle tanınan gölün ilginç özellikleri herkesi şaşırtıyor. Kışın donmayan yazın da su seviyesi azalmayan gölün balıkları da bir o kadar ilginç...
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
02 Eylül 2023 - 08:44

İslam mutfakları cömertliğin simgesidir

‘İSLAM ÜLKELERİ MUTFAK GÜNLERİ’ ülkemizin liderlik edebileceği önemli bir başlıktır ve çok değerli sonuçlar üretebilir. Geleneksel malzeme seçimleri, örf, âdet ve geleneklerinin kısa vadede bilinirliğine katkı vermektir.
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
02 Eylül 2023 - 08:41

Evladımı göreceğim diye içim içime sığmıyor

Komşu kadın çıkınca, adam sinirle nefes boşalttı:
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
02 Eylül 2023 - 02:44

Aranızda kopya çekmeyen var mı?

Kopya çekmenin en basit yolu yanındakinin kâğıdına bakmaktır. Zaten sıra arkadaşındır, saklayacak değildir ya. 
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
02 Eylül 2023 - 02:25

Kadim sembol Mühr-ü Süleyman: Sanat da damga vurdu

Sanat ve mimarideki semboller, büyük mesajların saklandığı şifreler gibi… Türk İslam sanatlarında da manayı örten birçok sembol var. Her ne kadar şimdi yanlış bir şekilde farklı dünyalara ait zannedilse de “Mühr-ü Süleyman” ya da “Davut Yıldızı” onlardan biri… İç içe geçmiş iki üçgenin meydana getirdiği bu altı köşeli yıldızın kadim bir mazisi var…
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
02 Eylül 2023 - 02:12

Bebeklerde boğmaca tehlikesi | Türkiye Kliniği

Boğmaca, “Bordatella pertussis” adında bir bakteri tarafından meydana getirilen çok tehlikeli bir solunum yolu enfeksiyonudur.
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
02 Eylül 2023 - 01:52

Eşiniz artık kendine ait bir ailesi olduğunu anlamalı

Eşimle üç yıl önce tanıştıktan kısa bir süre sonra severek evlendik. Ekonomik olarak benim hemen evlenecek bir durumum yoktu. Eşimin ailesinin de desteği ile maddi problemleri aştık. Evliliğimizin ilk aylarında her şey çok iyiydi. Ancak bir süre sonra bazı şeyler beni rahatsız etmeye başladı. Çünkü eşimin ailesi evimizle ve evliliğimizle ilgili alınacak kararlara fazla müdahale ediyor. Ayrıca özel hayatımız neredeyse yok gibi, çünkü sürekli eşimin ablaları, kuzenleri, anne babasıyla birlikte vakit geçiriyoruz. Bu arada benim aileme bayramdan bayrama misafir gibi gidiyoruz. Bir defasında bu durumu ona anlattığımda, ‘Ailem benim için çok önemli, bize de çok destek oldular’ gibi bir açıklama yaptı. Oturduğumuz ev eşimin ailesinin, kendimi sığıntı gibi hissetmeye başladım. Eşime de yabancılaştım. Eşimi kırmadan bu rahatsızlığımı ona nasıl anlatabilirim? ADAPAZARI-(SELİM N-32)
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
02 Eylül 2023 - 01:44

Sürgülü kapılar iç mekanı zenginleştiriyor

Alışılmış bir ev görüntüsünden sıkıldıysanız odalarınızda eskitme tipi sürgülü kapılar tercih ederek bir anda bütün havayı eğiştirebilirsiniz.
TÜRKİYE - TÜRKİYE
01 Eylül 2023 - 14:58

Dağ başında tek başına, tam 700 yaşında...

Nevşehir’de 'Anıt Ağaçları Tespit Derleme, İnceleme ve Sayısallaştırma Projesi' çerçevesinde yürütülen çalışma sonrasında 3 ağaç 'Anıt Ağaç' olarak tescillendi. Bunlardan bir tanesi Dedebağ türbesi içerisindeki Meşe Ağacı tam tamına 700 yaşında.
TÜRKİYE - TÜRKİYE
27 Ağustos 2023 - 16:27

Türkiye Gazetesi müdavimi Zekeriya dede anlattı: 50 yıldır aralıksız okuyorum

50 yıldır aralıksız 'Türkiye Gazetesi' okuduğunu anlatan Zekeriya dede, eşinin elini tutarak “Bizimki nasıl sevdaysa Türkiye de o sevda” sözlerini kullandı. Yaşlı adam abone olduktan sonra biriktirdiği gazeteleri gösterdi.
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
26 Ağustos 2023 - 08:40

Zeytin ağacının vazgeçtiği yerde Akdeniz biter

Ağaçların en kadim, en güçlü ve en çılgını bir zeytin ağacı olmak herhâlde, malum kendi hâlinde rahatsız edilmeden…
Türkiye Cumartesi - Türkiye Cumartesi
26 Ağustos 2023 - 08:34

Trende üç kaçak kadın yolcu var

Bir temmuz ikindisi, memleketim Kars Selim’den trene bindim. Erzurum Ilıca’daki okuluma, diplomamı almaya gidiyordum. 
Başa Dön Sona Git