Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Polis ve bekçilere komando eğitimi

Düzenleyen:
Polis ve bekçilere komando eğitimi

YAŞAM Haberleri

İstanbul’da görev yapan polis memurları 3 yıl komando eğitimi gördü. Gelişen olaylar karşısında ani karar verebilme ve müdahale edebilme kabiliyeti kazanabilmeleri için 17 bin polis ve bekçi sıkı bir eğitimden geçirildi.

İstanbul Emniyeti Eğitim Şube Müdürlüğü’nün koordine ettiği “Acil müdahale, Şüpheli kişi, Araç durdurma ve Güvenli müdahale” eğitimine il genelinde görev yapan amir, polis ve gece kartalları olarak bilinen bekçiler katılıyor. İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan’ın talimatı doğrultusunda başlatılan eğitimlere katılan kursiyerler beylik tabancaları ve uzun namlulu tüfeklerle eğitimlerini yapıyor. Verilen eğitimlerde silah kullanmak zorunda kalındığı durumlarda suçlulara en az zararı vererek etkisiz hale getirmek, ani gelişen olaylar karşısında doğru ve hızlı silah kullanmalarını sağlamak ve silah kullanma becerilerini artırması amaçlanıyor. Polis ve bekçilere verilen eğitimlerde tabanca ve uzun namlulu silahlarla operasyonel atış teknikleri, hareketli hedefe atış, şüpheli kişi ve araç durdurma, bina içi arama, yakın alan çatışma teknikleri, pusudan kurtulma, ani gelişen olaylara karşı hareket tarzı gibi pek çok konular öğretiliyor. 

2016 yılı Nisan ayında başlayan “Acil müdahale, Şüpheli kişi, Araç durdurma ve Güvenli müdahale” eğitimi kapsamında İstanbul genelinde 2016 yılında 3 bin 359, 2017 yılında 5 bin 414’ü ve 2018 yılında 8 bin 268 personel eğitim gördü. Verilen eğitimlerde 2016 ile 2018 yılları arasında 9 mm beylik tabancası ile 17 bin personel 4 milyon 457 bin adet, uzun namlulu silahlar ile de 1 milyon 871 adet fişek kullanıldı. 

Eğitim sorumlusu Komiser Yardımcısı Ahmet Doğukan Aydın, şu ana kadar 17 bin personele eğitim verdiklerini ifade etti. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...