Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeşile genç dokunuş

Düzenleyen:
Yeşile genç dokunuş

YAŞAM Haberleri

Türkiye’nin en büyük fidanlıklarından Eskişehir Orman Fidanlığı’nda yıllık ortalama 6 milyon fidan yetiştiriliyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının başlattığı Sosyal Çalışma Programları kapsamında yaz aylarında fidanlıkta üniversite öğrencileri istihdam ediliyor. Programa katılan 6’sı kız 16 öğrenci, tohum ekimi, lavanta aşılaması, yabani ot toplama, sulama, fidan bakımı gibi işleri yapıyor. Öğrencilerin asgari ücretle haftanın 3 günü çalıştığını belirten Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Temel, “Gençlerde çevre farkındalığını oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız öğrencileri hayata hazırlarken, toprakla bütünleşmeleridir. Ankara’dan, Bilecik’ten, Kütahya’dan ve Eskişehir’den öğrenci kardeşlerimiz fidan üretimine katkı sağlıyor. Aynı zamanda harçlıklarını da alıyorlar” dedi. Öğrenciler de ülkenin yeşillenmesine katkı yaptıkları için mutlu olduklarını söylediler.

EĞİTİMLİ EMEKÇİLER
Eskişehir Orman Fidanlığı’nda üniversite öğrencileri tohum ekimi, lavanta aşılama, yabani ot toplama, sulama ve fidan bakımı gibi pek çok işi yapıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...