HDP zihinsel engelli genci dağa kaçırmış

HDP zihinsel engelli genci dağa kaçırmış

YAŞAM Haberleri

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine katılım artıyor.

Beş yıl önce 20 yaşındayken kaçırılan kardeşi Rahim için Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinden gelen ağabey Mehmet Sıddık Çiftçi’nin oturma eylemine dâhil olmasıyla aile sayısı 64’e yükseldi. Çiftçi, 2015 yılından beri zihinsel engelli olan kardeşinden haber alamadıklarını ifade ederek “Kardeşim için buraya geldim. Kardeşimi istiyorum. Kardeşimi HDP götürüp PKK’ya verdi. HDP’den kardeşimi istiyorum. Sorumlu HDP’dir. Kardeşim gelmeden buradan kalkmayacağım” dedi.

KANDİL’E YÜRÜRÜZ
18 yaşında Kocaeli’de lise son sınıf öğrencisiyken dağa kaçırılan Gamze Laçin’in babası Mehmet Laçin de HDP’ye kilit vurana kadar eylemlerini sonlandırmayacaklarını söyledi. Laçin “HDP’den alacağım var, alacağımı almadan buradan ayrılmam. HDP fazla direnmesin. Bu çocukları onlar kaçırdı,  en kolay da getirir. HDP’ye kilit vurulmadan bu çadır buradan kalkmaz. Gerekirse Kandil’e kadar yürür çocuklarımızı almadan gelmeyiz” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...