İyi halden 25 sene!

Düzenleyen:
İyi halden 25 sene!

YAŞAM Haberleri

İki çocuk annesi Saliha Toker’i öldürdüğünü 13 yıl sonra itiraf eden emekli öğretmen H.B’ye verilen müebbet hapis cezasında indirime gidildi.

Kayseri’nin Develi ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi Saliha Toker, 23 Kasım 2006 tarihinde 10 ve 11 yaşındaki kızlarını okula gönderdikten sonra evden ayrılmış ve bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Kaybolduğundan bu yana hiçbir resmî kurumda, hastane, banka veya PTT’de kaydının bulunmadığı tespit edilen Saliha Toker’in öldürülmüş olabileceğini değerlendiren polis, özel bir ekip kurarak bir sene saha çalışması yaptı. Emekli öğretmen H.B. isimli şahısla sabit hat ve cep telefonu üzerinden birçok görüşme yaptığı belirlenen Saliha Toker’in, gönül ilişkisi sebebiyle öldürülmüş olabileceği değerlendirilerek H.B. 3 Nisan 2019 tarihinde gözaltına alındı. H.B. sorgusunda Saliha Toker’i boğarak öldürdüğünü, cesedi gömüp olay yerinden ayrıldığını anlattı. Kayseri Adalet Sarayı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında ise H.B. “Bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmüş olduğuna inanan bir insanım. Saliha, benim evladım yaşındadır. Ben zinhar suç işlemedim” diyerek, beraatını ve tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, H.B’ye ‘kasten öldürme’ suçunu sabit gördüğü için müebbet hapis cezası verirken bu cezayı iyi hâl indirimi ile 25 seneye düşürdü. 
Ali Göç KAYSERİ İHA

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...