Koronavirüs savaşçısı

Koronavirüs savaşçısı

YAŞAM Haberleri

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini 1968'de bitiren Arslan Özkan, aile hekimi ve çocuk hastalıkları doktoru olarak birçok il ve kuruluşta 40 yıl görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldı. Daha sonra Bayburt kent merkezine 35 kilometre uzaktaki, doğup büyüdüğü Çerçi köyüne muhtar oldu.

Köy halkının her derdine koşan Özkan, Covid-19 salgını sebebiyle köyde sıkı tedbirler aldı. Köylüleri maske kullanımı, sosyal mesafe, temizlik konusunda sık sık uyaran, zaman zaman da denetleyen Özkan, ev ev gezerek ateşini ölçtüğü köylüleri salgına karşı bilgilendiriyor. 72 yaşındaki Özkan "Köyü, kurduğum kamera sistemiyle izliyorum. WhatsApp uygulanmasında kurduğum gruba köylüleri ekledim. Mesajlarımı ve uyarılarımı, bu grup üzerinden iletiyorum. Şikâyeti olan köylülerimi de uzaktan muayene etmeye çalışıyorum. Çerçililerle iletişim araçlarıyla görüşüyoruz. Köye gelmemelerini istedim. Gelen olursa 14 gün karantinaya almayı düşünüyorum" dedi. Muhtar azası Sadettin Çelik ise "Türkiye'nin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'sı varsa Çerçi'nin de Arslan Özkan'ı var" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...