Çocuğu Hindistan'da doğum yaptı

Çocuğu Hindistan'da doğum yaptı

YAŞAM Haberleri

2 yıl önce Hindistan’daki Patil Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlayan ve geçen yıl burada tanıştığı Tejas Mathur ile evlenen 36 yaşındaki Işıl Ezgi Çelik, doğuma sayılı günler kala hastaneye gittiğinde Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığını öğrendi.

Genç kadın, Mumbai’de hastanede karantinaya alınırken, bebeğin hayatını riske atmamak adına sezaryenle doğum gerçekleştirildi. Sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getiren ve koronavirüs tedavisi evinde devam eden Mathur’un Türkiye’deki ailesi, kızlarının yanına gitmek istiyor ama pandemi sebebiyle vize ve seyahat kısıtlaması bulunduğu için Hindistan buna izin vermiyor. Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yaşayan baba Vacit Çelik, “Kızımın durumu hala pozitif, tedavisi evde devam ediyor. Bu arada çocuğuna da bakmak zorunda. Bu da onu yoruyor. Hindistan hükümetinden ve yetkililerden isteğimiz en azından annesinin kızımızın yanında olması” ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...