Müsilaj manzaralı sahil isyan ettirdi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Müsilaj manzaralı sahil isyan ettirdi

YAŞAM Haberleri  / İHA

Son bir haftadır Marmara'nın Güney kıyılarında görülmeyen müsilaj, rüzgarın yön değiştirmesi ile birlikte yeniden gün yüzüne çıktı. Belediyeler tarafından denizlerden 320 ton müsilaj temizlenmesine rağmen Bursa'nın Mudanya ilçesinde sahilin yine tamamen salya ile kaplanması vatandaşları isyan ettirdi.

Marmara Denizi kıyılarını saran müsilaj, Güney sahillerini de adeta istila etti. İstanbul kıyılarında Mart ayının ikinci haftasında kendisini gösteren deniz salyası Yalova, Çanakkale ve Balıkesir'den sonra Bursa kıyılarına da ulaştı. Özellikle Gemlik ve Mudanya'nın sahil kesiminde müsilaj manzaralı tatillerine devam eden yazlıkçılar, bir an önce bu felaketten kurtulmak istediklerini dile getirdiler.

320 TON DENİZ SALYASI TEMİZLENDİ

Gemlik ve Mudanya ilçelerinde belediyeler tarafından müsilaj temizleme gemileriyle yaklaşık 320 ton deniz salyası toplanıp katı atık yakma tesislerine gönderildi fakat rüzgarın etkili olduğu Marmara'da müsilajlar yeniden kıyılarda gün yüzüne çıktı.

"44 SENEDİR BURADAYIM, BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Bursa'nın sahil ilçesi Mudanya'da yaşayan bir vatandaş, ''Yıllardır burada yaşıyorum. Görüntü olarak çok pis bir manzara var. Bu sene denize girebilir miyiz bilmiyorum. Büyük ihtimalle giremeyeceğiz. Ben 44 senedir buradayım, böyle bir şey görmedim. İlk defa böyle bir şey oluyor'' dedi.

Müsilaj manzaralı sahil isyan ettirdi

MÜSİLAJ SEFERBERLİĞİ BUGÜN BAŞLIYOR

Müsilajla mücadele için en büyük adım bugün atılıyor. Marmara Denizi'ndeki en büyük deniz temizliği seferberliği, bugün İstanbul Caddebostan Sahili'nde Bakan Murat Kurum tarafından başlatılacak. Müsilaja karşı seferberlik, "Marmara Hepimizin" sloganıyla yürütülecek.

Temizlik çalışmaları, İstanbul'da Pendik, Kocaeli'de Karamürsel, Bursa'da Mudanya, Balıkesir, Yalova, Çanakkale ve Tekirdağ'da da eş zamanlı yürütülecek.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...