Bu doğal tarif gaz sancısını bitiriyor! Sıcak suya bir kaşık atmak yeterli

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Sindirim sisteminde meydana gelen bazı rahatsızlıklar nedeniyle ortaya çıkan gaz sancısı günlük hayatımız olumsuz etkiliyor. Oysa bazı doğal tarifler gaz sancısını adeta yok ediyor.

Gaz sancısı basit bir rahatsızlık görünse de hafife alınmaması gereken bir sorun. Öyle ki şiddetli bir gaz sancısı kalp krizini bile tetikleyebilir. Fakat her sorun gibi gaz sancısına da iyi gelen doğal besinler bulunmaktadır. Bu besini sıcak suya 1 kaşık atıldığı taktirde gaz sancısı kesiliyor ve kısa süre sora vücut rahatlıyor.

Sizler için hazırladığımı Rezene tarifi çayı tarifyle bu sorunlara güle güle diyeceksiniz. Ancak rezene çayı içmeden önce bir uzman doktortan tavsiye almak her zaman iyidir.

Yemek.com’un hazırladığı tarifle sizlerde gaz sorununa elveda diyeceksiniz.

Bu doğal tarif gaz sancısını bitiriyor! Sıcak suya bir kaşık atmak yeterli

REZENE TOHUMU

İçindeki faydalı lifler ve gaz giderici özelliği ile gaz sancılarına, bağırsak sorunlarına birebir olan doğal çözümlerden biri de rezene tohumu. Rezene tohumunu kurutulmuş olarak aktarlardan kolayca temin edebilir, dilerseniz ağzınıza birkaç rezene tohumu alıp çiğneyerek dilerseniz de çayını demleyerek ondan faydalanabilirsiniz.

Rezene çayı içmek sizleri hafifletecek ve rahat bir vücuda sahip olacaksınız.

REZENE ÇAYI TARİFİ

İşte, evde kolayca yapabileceğiniz rezene çayı tarifi:

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş rezene tohumu veya 2-3 adet taze rezene yaprağı
  • 2 su bardağı su
  • Bal veya limon dilimi (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  • Su kaynatın.
  • Rezene tohumlarını (veya taze yaprakları) bir çay süzgeci içine koyun ve kaynar suyun içine yerleştirin.
  • Demlenmesi için 5-10 dakika bekleyin.
  • Süzgeci çıkarın ve çayınızı bir fincan içine boşaltın.
  • İsteğe bağlı olarak, tatlandırmak için bal veya bir limon dilimi ekleyebilirsiniz.

GAZ SANCISI NEDİR?

Gaz sancısı,  besinlerin sindirimi esnasında bağırsak ve midede hava meydana gelmesi veya istemsiz olarak yutulan hava ile ortaya çıkabilmektedir. 

Aşırı hava yutulması neticesinde ya da besinlerin sindirimi sonucunda ortaya çıkan gazın artması, vücudun bu gazı atmasını olanaksız hale getirir ve gaz sancısı meydana getirir. 

Tüketilen yemeklerin içeriği, hızlı yemek yeme, hareketsiz bir yaşam sürmek, yemek yerken ağzın çok açık kalmasına gibi pek çok faktör gaz sancısına sebep olabilir. Sağlıklı bir sindirimin sonucu olarak bir birey, günde yaklaşık 20 kez gaz çıkartır. 

Siz bu tarif hakkında ne düşüyorsunuz?

Kaynak: Yemek.com, acibadem.com.tr

Derleyen: Türkiye Gazetesi

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...