Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Yasam
  3. Bu kebap sadece elle yeniyor: Çatal bıçak yasak!
Yasam

Bu kebap sadece elle yeniyor: Çatal bıçak yasak!

Son Güncelleme: 30 Temmuz, 2023 - 14:11
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Bu kebap sadece elle yeniyor: Çatal bıçak yasak!
Fotoğraf BaşlığıBu kebap sadece elle yeniyor: Çatal biçak yasak!

Denizli’de bir kebapçı, geleneksel yöntemlerle taş fırında pişirdiği tescilli lezzetini çatal ve bıçaksız servis ediyor. Kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından bu durum başta garipsense bile sonra çok seviliyor.

Kaydet
a- | +A

Denizli’nin geleneksel yöntemlerle taş fırında pişirilen tescilli Denizli kebabı, çatal ve bıçaksız servis ediliyor. Kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gören kebap elle yeniyor.

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre; Denizli'de 20. yüzyılın başlarından bu yana geleneksel yöntemlerle hazırlanan Denizli kebabı, kente gelen misafirlerin yemek tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Kuzu etinden yapılan, tandır ateşinde pişirilen tescilli kebap, çatal ve bıçak kullanılmadan elle yeniyor. Sekiz parçaya ayrılan kuzu, sakız ağacının kütüklerinden tavlanan fırınlarda pişiriliyor. Pişerken etlerden süzülen yağ, ana yemek ile birlikte servis edilen pide ekmeğinin yağlanmasında kullanılıyor.

Müşterinin isteğine göre pişen etler yağlı ya da yağsız olmak üzere gramaj ya da kilo ile tartılarak servis açılıyor. Ana yemeğin yanında kuru soğan, domates ve biber veriliyor.

BAKMADAN GEÇME
Sıcaklık 44 dereceyi buldu, asfalta kırılan yumurta 10 dakikada pişti! Kebapçılar böyle serinledi
HABER
Sıcaklık 44 dereceyi buldu, asfalta kırılan yumurta 10 dakikada pişti! Kebapçılar böyle serinledi

METAL ÇATAL KEBAPTA LEZZETİ DÜŞÜRÜYOR

Asırlık lezzeti müşterilerinin beğenisine 41 yıldır Merkezefendi ilçesi Saraylar Mahallesi 357. Sokak'ta bulunan Kebapçı Dursun isimli işletmesinde çatal ve bıçak olmadan sunan Dursun Göçenoğlu, “Bizim Denizli kebabımızın geçmişi 200 yıllara dayanıyor ama biz 1982 yılından itibaren bu işi yapıyoruz. Denizli kebabının en önemli özelliklerinden bir tanesi doğal olması, sakız odunu ile pişmesi ve 9 aylık kuzulardan oluşmasıdır. Tabii en önemlisi çatal ile bıçak yerine elle yenilmesidir. Bilimsel olarak olaya baktığımız zaman bunun özelliğinden bir tanesi de metalin sıcak ete temasında yüzde 30 değer kaybının yaşandığı biliniyor. O açıdan çatal ve bıçak restoranımızda yok. Tamamen elle yiyoruz. Önce bir yadırgama oluyor. Sonra kebabı yiyip, lezzetin tadını aldıklarında bize hak veriyorlar. Bir daha geldiklerinde 'Biz hazırlıklı geldik ve ellerimizi yıkadık' diyorlar” dedi.

Bu kebap sadece elle yeniyor: Çatal bıçak yasak!
Başlık ResmiBu kebap sadece elle yeniyor: Çatal bıçak yasak!

“YURTDIŞI VE YURTİÇİNDEN RESTORANIMIZA GELEN MİSAFİRLERİMİZ ÇOK FAZLA OLUYOR”

Tescilli kebabı yerli ve yabancı turistlere sunduğunu ve çok güzel sözler duyduğunu belirten kebap ustası Dursun Göçenoğlu, “Yurtdışı ve yurtiçinden restoranımıza gelen misafirlerimiz çok fazla oluyor. Herkes artık Denizli kebabının elle yenildiğini ve kebabın önemini biliyor. Tadının ne kadar lezzetli olduğunu da anlıyorlar. Herkesi Kebapçı Dursun olan restoranımıza davet ediyoruz. Gelip tadına restoranımızda mutlaka baksınlar” diye konuştu.

“ÇATAL İLE ETİN LEZZETİNİ ALAMIYORSUN”

Gaziantep’teki lezzetlere oranla çok farklı bir damak tadı verdiğini söyleyen Merdan Savrun, “Gaziantep’ten Denizli'ye geldim. Burada ilk defa meşhur kebabı yedim. Gerçekten çok güzel ve Antep mutfağından çok farklı olduğunu gördüm. Çatal ile elle yemek arasında çok fark olduğunu anladım. Çatal ile etin lezzetini alamıyorsun ama elinle yağa bandıra bandıra yiyince tadını alıyorsun. Herkese elle yemesini tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

Bu kebap sadece elle yeniyor: Çatal bıçak yasak!
Başlık ResmiBu kebap sadece elle yeniyor: Çatal bıçak yasak!

“İLK BAŞTA GARİPSEDİLER, SONRA TADINA BAKTIKÇA MEMNUN KALDILAR”

Misafir arkadaşlarına ilk defa kebap yedirdiğini ve arkadaşlarının kebaptan çok memnun kaldığını dile getiren Eren Özben, “Arkadaşlarım İstanbul'dan geldi. Ben de onları gitmeden kentimizin en meşhur kebabını yedirmek için Kebapçı Dursun'a getirdim. Arkadaşlarım elleriyle kebabı yiyince çok şaşırdılar. İlk başta garipsediler, sonra tadına baktıkça memnun kaldılar. Böyle olmasını beklemiyorlardı ama şu anda çok sevdiler. İstanbul'da sürekli çatal ve bıçak kullandıkları için daha önce elleriyle kebap yemediler” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 30 Temmuz, 2023 - 14:11
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yasam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Tuğyan Ülkem Gülter evli mi, çocuğu var mı? Tuğyan itiraf etti mi? Güllü'nün kızı tutuklandı!
    Tuğyan Ülkem Gülter evli mi, çocuğu var mı?
    Kaydet
  • 2
     156 yıllık miras! Su değirmeninde üretilen tahine Avrupa’dan da talep çok
    156 yıllık miras! Su değirmeninde üretilen tahine...
    Kaydet
  • 3
    Güller ve Günahlar 11.bölüm fragmanı gündemde! Yeni bölümde neler olacak?
    Güller ve Günahlar 11.bölüm fragmanı gündemde! Yen...
    Kaydet
  • 4
    Heba Olan Dünler şarkısını kim söylüyor? Popüler şarkının sahibi merak ediliyor
    Heba Olan Dünler şarkısını kim söylüyor? Popüler ş...
    Kaydet
  • 5
    AK Partili eski vekilden asgari ücret kulisi! Rakam aralığını açıkladı, Cumhurbaşkanı Erdoğan detayı dikkat çekti
    AK Partili eski vekilden asgari ücret kulisi! Raka...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Sadık Söztutan
    Sadık Söztutan Yılın maçına hoş geldiniz
    Kaydet
  • Kemal Belgin
    Kemal Belgin Keyif veren gol düellosu
    Kaydet
  • Ali Kunak
    Ali Kunak Kırmızı yerine sarı, sarı yerine kırmızı!
    Kaydet
  • Murad Tamer
    Murad Tamer Hilal taktiğini Bilal baltaladı
    Kaydet
  • Hasan Sariçiçek
    Hasan Sariçiçek Trabzon Zubkov’la kendini buldu
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Zirve Türkiye'den! Dünyanın en iyi tatlısı bakın ne çıktı
    Zirve Türkiye'den! Dünyanın en iyi tatlısı bakın ne çıktı
    Kaydet
  • Virane evlere fahiş kira istiyorlar!
    Virane evlere fahiş kira istiyorlar!
    Kaydet
  • Beşiktaşlı yıldızı topa tuttu: Tarihinin en kötü transferi!
    Beşiktaşlı yıldızı topa tuttu: Tarihinin en kötü transferi!
    Kaydet
  • Dünyada bir ilk! Evcil ahtapot piyano çaldı
    Dünyada bir ilk! Evcil ahtapot piyano çaldı
    Kaydet
  • Burak Yılmaz sitemkâr sözlerle ayrılığı açıkladı
    Burak Yılmaz sitemkâr sözlerle ayrılığı açıkladı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Palmira saldırısının arkasında İsrail var! Suriye'de provokasyonun dozu artıyor
Palmira saldırısının arkasında İsrail var!
Kaydet
Sağlık Bakanı Memişoğlu açıkladı: 412 hekim gitti, 249 doktor geldi
"412 hekim gitti, 249 doktor geldi"
Kaydet
OİB: Avrupa'da en büyük ihracat Almanya'ya
OİB: Avrupa'da en büyük ihracat Almanya'ya
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası