Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Elazığ'da 92 yıllık kapalı çarşı ilk defa kapandı

Elazığ'da 92 yıllık kapalı çarşı ilk defa kapandı
Fotoğraf Başlığı Elazig'da 92 yillik kapali çarsi ilk defa kapandi

Dünyada ölümlere sebep olan ve hızla yayılmasıyla bütün insanlığı tehdit eden korona virüs sebebiyle Elazığ’da 92 yıllık kapalı çarşının kapıları geçici süreliğine kapandı.

Kaydet
a- | +A

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da koronavirüse karşı her türlü uyarı, bilgilendirme ve dezenfekte çalışması ilk günden itibaren yapılmaya başlandı. Elazığ Valiliği koordinesinde yapılan Pandemi Kurulu toplantısının ardından kentte birçok yeni tedbir alındı. Yöresel ve doğal ürünlerin bulunduğu 92 yıllık kapalı çarşının da bugün itibarıyla kapanması kararlaştırıldı. Dün verilen kararın ardından bugün çarşı kapılarını geçici süreliğine kapattı. Esnaflar, şimdiye kadar ilk kez kepenklerini indirdiklerini belirttiler. Kente yoğun olarak kullanılan Gazi Caddesi'nin en sakin günlerini yaşaması da tedbirlere uyulduğunu gösterdi.

Alışverişe geldiğini ancak kapalı çarşının kapalı olduğunu görünce şaşırdığını dile getiren İdris Ateş adlı vatandaş, “Kapalı çarşıda görmediğimiz şeyleri ilk defa görüyoruz. Kahvaltılık malzeme almaya geldim ama görüldüğü üzere çarşı kapalı durumdadır. Buralıyım ve ilk defa böyle bir şey görüyorum” dedi.

Elazığ'da 92 yıllık kapalı çarşı ilk defa kapandı
Başlık ResmiElazığ'da 92 yıllık kapalı çarşı ilk defa kapandı

Kepenkleri indiren kapalı çarşı esnaflarından Mehmet Mızrak, “Burası 92 yıllık bir çarşı ve ben de 20 yıldır burada esnaflık yapıyorum. Dünya genelinde yayılan koronavirüs sebebiyle kapatıyoruz. Virüsten sakınmak için hem halkımız hem kendimiz için burası kapandı. Bir vatandaş olarak da koronavirüsten dolayı ülke genelinde milletin dışarı çıkmaması, genel bir dışarı çıkma yasağı olsa daha iyi olur” diye konuştu.

“92 yıllık bir çarşıda ilk defa kepenkler indirildi”

Dünyada yayılan salgın hastalıktan dolayı kepenkleri indirmek zorunda kaldıklarını ve olması gereken bir karar olduğunu belirten esnaf Sadık Candur, “Her zaman devletimizin, milletimizin yanındayız ve Allah bir daha böyle afetler göstermesin. Burada yaklaşık 150 tane esnaf var. 92 yıllık bir çarşı, ilk defa kepenkler indirildi” şeklinde konuştu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.