Film gibi organ nakli

Düzenleyen:
Film gibi organ nakli

YAŞAM Haberleri

Kanser hastası adam, eşinden yapılacak nakil için ameliyata girdi. Tam o esnada İstanbul’dan gelen karaciğer ile tekrar hayata tutundu.

Bursa’da yaşayan Yücel Kanal’ın (36) karaciğerinde Hepatit B’ye bağlı sirozun yanı sıra 5 santimetrelik kanser türü kitle tespit edildi. Kanal tekrar sağlığına kavuşabilmesi için karaciğer nakli beklemeye başladı. Kanserli adamın imdadına bir akrabası yetişti. Akrabası karaciğerinden bir parça vermeye gönüllü oldu. Nakil ameliyatı olan Kanal eski günlerine geri döneceği için sevinirken bu tip hastalarda nadiren görülen bir durum ortaya çıktı. Kanal’ın karaciğerini besleyen damarında tıkanıklık oldu. Bu sebeple karaciğeri fonksiyonunu kaybetti. Tekrar aynı acıları yaşayan adam, hayatta kalabilmesi için yeni bir karaciğer nakli beklemeye başladı. Eşini bu zor günlerinde bir kez olsun yalnız bırakmayan Derya Kanal, kendi karaciğerini seve seve vermek istedi. Ama doktorlar, karı kocanın nakil olduktan sonra küçük de olsa bir risk oluşabileceğini söyledi. Bu arada nakil için süre de git gide kısalıyordu. Ölümüne adım adım yaklaşan Kanal’a, eşi, her şeyi göze alarak karaciğerini vermeyi kabul etti. Doktorlar ameliyat için hazırlıklara başladı. Genç kadın, tam ameliyat masasına yattığı esnada yeni bir gelişme yaşandı. Doktorlara, İstanbul’daki bir kadavradan Kanal’a uyumlu karaciğer bağışında bulunulduğu haberi geldi. Hastaneye getirilen karaciğer Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Hikmet Aktaş, Dr. İmam Bakır Batı ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı nakil işleminin ardından Yücel Kanal kısa süre içerisinde sağlığına tekrar kavuştu. Hayatta kaldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Yücel Kanal, “Ameliyattan çıktığımda eşimin bana organ verdiğini sanıyordum. Onu karşımda görünce büyük bir şaşkınlıkla eşime baktım ve mutlu oldum. Gözlerime inanamadım. Organ bağışlayan aileye sonsuz teşekkür ediyorum. Hayatını kaybeden bir insanın karaciğeri ile yeniden doğacağımı söyleseler rüyamda inanmazdım” diye konuştu.   

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...