Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Herkes gökyüzüne kitlendi! Perseid Meteor Yağmuru başladı...

Herkes gökyüzüne kitlendi! Perseid Meteor Yağmuru başladı...
Fotoğraf Başlığı Herkes gökyüzüne kitlendi! Perseid Meteor Yagmuru basladi...

Çankırı’da gökyüzü tutkunları, saniyede 66 kilometre hızla dünyaya giriş yapan Perseid Meteor Yağmuru’nu görüntülemek için yüksek rakımda bulunan Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü’nde buluştu. Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü’nde düzenlenen etkinlik çerçevesinde kampüste bulunan tüm ışıklar kapatıldı, teleskop ve uzay dürbünü alan gökyüzü tutkunları o anları gözlemlemek için bir araya geldi.

Kaydet
a- | +A

Çankırı'da, her yıl Temmuz ortasından Ağustos sonuna kadar süren ve halk arasında "yıldız kayması" olarak bilinen Perseid Meteor Yağmuru’nu gözlemlemek isteyen gökyüzü tutkunları bir araya geldi.

Herkes gökyüzüne kitlendi! Perseid Meteor Yağmuru nöbeti başladı - 1. Resim
Başlık ResmiHerkes gökyüzüne kitlendi! Perseid Meteor Yağmuru nöbeti başladı - 1. Resim


PERSEID METEOR YAĞMURU İÇİN NÖBET BAŞLADI

Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü’nde düzenlenen etkinlik çerçevesinde kampüste bulunan tüm ışıklar kapatıldı, teleskop ve uzay dürbünü alan gökyüzü tutkunları o anları gözlemlemek için nöbet tutmaya başladı.

BAKMADAN GEÇME
12-13 Ağustos Perseid meteor yağmuru saat kaçta?
HABER

12-13 Ağustos Perseid meteor yağmuru saat kaçta?

Meteor yağmurunu teleskop ve uzay dürbünü ile gözlemleyeceklerini belirten Niyazi Mete Gürgen, "Bugün Perseid Meteor Yağmuru’nu izlemek için burada toplandık.

Herkes gökyüzüne kitlendi! Perseid Meteor Yağmuru nöbeti başladı - 2. Resim
Başlık ResmiHerkes gökyüzüne kitlendi! Perseid Meteor Yağmuru nöbeti başladı - 2. Resim


Rektörümüz Prof. Dr. Mevlüt Karataş’ın böyle bir önerisi oldu. Meteor gözlemi yapalım istedi. Geniş vizyonu ile bizi de teşvik etti. Bizler de bugün burada, hem Çankırı halkından hem de üniversitemizden personel ve aile ile buraya geldik. Bunun yanı sıra, meteoru izlemek için teleskobumuz ve uzay dürbünümüz var. Meteoru gözlemleyeceğimiz için çok heyecanlıyız. Çankırı'da ilk defa gözlemleyeceğiz. Bize bu ortamı sağlayan rektörümüze teşekkür ederiz" dedi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.