Kök hücre bulundu ama nakil olamıyor

Kök hücre bulundu ama nakil  olamıyor

YAŞAM Haberleri

Artvin’in Borçka ilçesinde Ayşe ve Osman Önder çiftinin 6 yaşındaki kızları Cemre’ye, doğumdan iki ay sonra lösemi teşhisi konuldu. Ailenin tedavilere hemen başlamasının ardından Cemre tedaviye yanıt vererek iyileşti.

Hastalığı yendi diye sevinen aile, hastalığın tekrarlanmasıyla hayal kırıklığına uğradı. Doktorlar bu kez minik kızın hayata tutunabilmesi için ilik naklinin şart olduğunu söyledi. Uzun arayışlar sonunda uygun ilik bulundu ama kök hücre nakli işlemleri koronavirüs salgını sebebiyle askıya alındı. Baba Osman Önder “Uygun donör bulundu. Tüm tetkikler ve hazırlıklar tamamlandı derken, şimdi de koronavirüs sebebiyle kök hücre nakli beklemeye alındı. Ne yapacağımızı bilemiyoruz” diye dert yandı.

ZAMANLA YARIŞIYOR
Her geçen günün, kızının acı çekmesine yol açtığını söyleyen baba Osman Önder, bir an önce nakil işlemlerinin yapılması için yetkililerden yardım istedi.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...