Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Lütfi Elvan'dan 'ses kayıtlarına' tepki
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Yaşam

Lütfi Elvan'dan 'ses kayıtlarına' tepki

Son Güncelleme: 19 Şubat, 2014 - 11:56
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Lütfi Elvan'dan 'ses kayıtlarına' tepki
Fotoğraf Başlığı Lütfi Elvan'dan 'ses kayitlarina' tepki

Lütfi Elvan: Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ülkesinde yasa dışı bir görüntünün ya da ses kaydının internet ortamında yer alması mümkün değildir

Kaydet
a- | +A
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ülkesinde yasa dışı bir görüntünün ya da ses kaydının internet ortamında yer alması mümkün değildir. Ama Türkiye'de yasa dışı ses kaydından, görüntüden geçilmiyor" dedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın moderatörlüğünü yaptığı Ankara'nın Gündemi Programı'na konuk oldu. Bakan Elvan, İhlas Medya Ankara Grup Başkanı Nuri Elibol, Türkiye Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcısı Ercan Gürses'in sorularını cevapladı. Bakan Elvan, son günlerde kamuoyunun gündeminde olan internet düzenlemesine ilişkin, "Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ülkesinde yasadışı bir görüntünün ya da ses kaydının internet ortamında yer alması mümkün değildir. Ama Türkiye'de yasa dışı ses kaydından, görüntüden geçilmiyor. Türk Caza Kanunumuza göre özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesi bir suçtur. 132'den 139. maddeye kadar olan kısımda kişilik haklarına yönelik, özel hayata yönelik hususlar var. Özel hayatın gizliliğinin ihlali halinde hapis cezaları var. Ama öyle bir durumla karşı karşıya kalıyorsunuz ki, yasa dışı bir şekilde çekilmiş, tamamıyla illegal bir görüntü, ses kaydı bir bakıyorsunuz kimin gönderdiği belli değil, yurtdışından bir yerden gelmiş ve bunları tespit edemiyorsunuz" ifadesini kullandı.


"MOBİL TELEFONDA VE İNTERNET HIZINDA AVRUPA'NIN BİRÇOK ÜLKESİNDEN İLERİ DURUMDAYIZ"
Uzaya gönderilen yeni uydularla beraber, en ücra yerlerde bile internet erişiminin sağlanacağını kaydeden Elvan, "Ulaştırma Bakanlığı olarak köylere internet götürüyoruz. Hangi gelişmiş ülkede 3-5 hane olan yerlere internet götürülüyor? Özellikle internet çekmeyen, mobil telefon çekmeyen aşağı yukarı 2 bine yakın köyümüze internet götürdük, götürmeye de devam ediyoruz. Bu köylere hem mobil telefon çekilmesini sağlıyoruz hem de internet ulaşmasını sağlıyoruz. Firmalar için de bu pek karlı değil ama en ücra köşelerde bile insanlar artık internet kullanabiliyor. Ben TÜRKSAT 4 A vesilesiyle Moskova'daydım. Moskova'da otelin lobisinde telefon çekiyor, 20. kata çıkıyorsunuz telefon çekmiyor. Biz şu anda, mobil telefonda ve internet hızında Avrupa'nın birçok ülkesinden çok daha ileri durumdayız. İnanılmaz bir alt yapı yatırımı gerçekleştirdik. 2002 yılında geniş bant internet kullanıcı sayısı 20 bin kişiydi. Bugün 34 milyona ulaştı. Bugün 64 milyon kişi internet kullanıyor. 10 yıl öncesinde bu mümkün müydü? 10 yıl önce çok çok büyük firmalar dışında, küçük işletmelerde ne internet vardı ne bilgisayar vardı. Şimdi biz 3-4 ay sonra TÜRSAT 4 B uydusunu fırlatacağız. Biz 550 milyon Dolar para harcadık o iş için. Bu ülkenin insanı için harcadık. Bu ülkenin vatandaşları, gelişmiş ülkelerdeki insanların imkanları ne kadarsa onlar gibi faydalansın diye yapıyoruz bu yatırımları. Coğrafi olarak çok zor yerlerde, en ücra köşelerde bile internet çekecek artık. 4 B uydusu, yüzde 100 kapsama sağlayacak. Bununla da yetinmiyoruz, 4 B ile Irak, Suriye, Ürdün, Lübnan ve Afganistan'a internet hizmeti sunacağız. Bu kadar çok düzenleme ve yatırım yapan bir iktidar sansür ile suçlanabilir mi" şeklinde konuştu.


"SAKARYA VE KOCAELİ'DE KABLOLARIN KESİLMESİ PROBLEMİYLE KARŞI KARŞIYA KALDIK"
Ankara-İstanbul hızlı tren hattının, yaşanan olumsuzluklara rağmen kısa bir süre sonra hizmete gireceğini ifade eden Elvan, "Eskişehir-İstanbul hızlı tren hattını bir an önce açmak istiyoruz. Çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bakanlığımızın en üst düzey bürokratından en alt düzey bürokratına kadar tüm arkadaşlarımız sahada şuanda. Sürekli takip ediyoruz, firmaları sıkıştırıyoruz. Ama maalesef bir taraftan biz yoğun olarak çalışmalarımızı sürdürürken, diğer taraftan sık sık, özellikle Sakarya ve Kocaeli sınırları içerisinde kabloların kesilmesi problemiyle karşı karşıya kaldık. Şuana kadar toplam 28 kilometrelik kablo kesildi. Yani 28 kilometrelik kablo yeniden çekilecek. Kesilen kablolara ek yapmak da mümkün değil, yeniden çekmek gerekiyor. Hatta en son Kocaeli'nde kablo kesen şahısın belirli bir bölümü yanmış. Buna rağmen şuana kadar şahıs bulunamadı. Ama güvenlik önlemlerini artırdık. Kısa bir süre sonra inşallah açacağız. Birkaç küçük bölgemiz hariç, şuanda deneme seferlerini yapıyoruz" diye konuştu.


"BATIKENT-SİNCAN METRO HATTINI PLANLANANDAN 11 AY ÖNCE AÇTIK"
Başkent'te yeni açılan Batıkent-Sincan metro hattında yaşanan yoğunluk ile ilgili eleştirileri cevaplan Elvan, şöyle konuştu:
"Biz Batıkent-Sincan metro hattını planlanandan 11 ay önce açtık. Dolayısıyla bizim Batıkent-Sincan istikametinde tren setlerinde eksiklerimiz var. Şuan imal ediliyorlar. İmal edildikçe bunları bu hatta aktaracağız. Açılışında, 8 dakika ile 12 dakika arasında tren seferleri olacağını söylemiştik. Bu, yıl sonuna kadar 2 dakikaya kadar düşecek. Yani her 2 dakikada bir herhangi bir istasyonda trene binilebilecek. Şu anki sıkıntılar tamamıyla 11 ay erken açmamızdan kaynaklanıyor. Özellikle demir yolu sektöründe ciddi ilerlemeler kaydettik. Bundan sonra da inşallah kendi milli trenimizi üreteceğiz. Çay yoluna yönelik olarak da çalışmalarımız devam ediyor. Şuanda test sürüşlerini yapıyoruz. İnşallah Mart ayı içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz. Keçiören hattının bu yılsonunda biteceğini hesap ediyoruz. 2015'e girmeden test sürüşlerini tamamlamak istiyoruz. Esenboğa Havaalanı'na yönelik bir proje çalışması var. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor."


"4 A VE 4 B UYDUSUNUN YAPIMINDA TÜRK MÜHENDİSLERİ DE ÇALIŞTI"
Elvan, Türksat 4 B uydusunun internet kullanıcılarına çok büyük fayda sağlayacağını belirti. 4 A ve 4 B uydularının yapımında Türk mühendislerinin de çalıştığını söyleyen Elvan, "Türksat 4 A ve 4 B uydumuzun kapasiteleri, şu andaki mevcut uydularımızın kapasitelerinin 3 katı kadar. Ve Türksat 4 A uydusu ile şu anda sırada bekleyen pek çok yerel ulusal televizyon kanallarına yayın yapma imkanı sağlayacağız. Türksat 4 B uydusunu da birkaç ay sonra fırlatmayı düşünüyoruz. Bu uyduyla özellikle internet kullanıcılarına çok büyük hizmet veriyoruz. Bu 4 A ve 4 B uydusunun yapımında Türk mühendisleri de çalıştı. Bu arkadaşlar Japonya'da Japon mühendislerle birlikte çalıştı ve ciddi bir alt yapı kazandı. İnşallah 5 A uydusu, Türkiye'de yapılacak. Arkasından 6 A uydusunu inşallah kendimiz yapacağız" dedi.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 19 Şubat, 2014 - 11:56
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 4
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Günlerdir aranıyordu! İsa Özkul'dan acı haber geldi
Günlerdir aranıyordu! Cansız bedeni bulundu
Kaydet
Osman Bektaş'tan Marmara depremi senaryosu! Büyüklüğü 7'yi geçmeyebilir
Osman Bektaş'tan Marmara depremi senaryosu!
Kaydet
4 yaşındaki Halil'in feci ölümü! Kamyonet çarptı, minibüs ezdi
4 yaşındaki Halil'in feci ölümü!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası