Mahkemeden emsal karar! Artık her polis ceza yazamayacak

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Polis, Ceza, Trafik, Mahkeme, Emsal Karar, Avukat, Haber
Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Adana'da Nazan Akça Subaşı isimli avukat, babası Memiş Akça'ya polis ekipleri tarafından hatalı park yapıldığı öne sürülerek yazılan 993 TL'lik idari para cezasına yönelik açtığı davayı kazandı. Emsal karar veren mahkeme, "Genel kolluk görevlileri trafik cezası kesemez. Trafik cezası, sadece bu işin eğitimini almış trafik polisleri tarafından kesilir" diyerek yazılan cezayı iptal etti.

Adana'da yaşayan Memiş Akça'ya geçtiğimiz eylül ayında otomobiliyle Seyhan ilçesine bağlı Döşeme Mahallesi'nde 'hatalı park' yaptığı gerekçesiyle 993 TL idari para cezası kesildi. Akça, avukat kızı Nazan Akça Subaşı'ya durumu anlattı. Kızı, tutanağı incelediğinde trafik cezasının trafik polisi olmayan bir polis memuru tarafından kesildiğini belirledi.

CEZA İPTAL EDİLDİ

Avukat Subaşı, babasının adına Adana 6.Sulh Ceza Hakimliği'ne dava açtı. Geçtiğimiz haftalarda görülen davada mahkeme, "Genel kolluk görevlileri trafik cezası kesemez. Trafik cezası, sadece bu işin eğitimini almış trafik polisleri tarafından kesilir" diyerek 993 TL'lik cezayı iptal etti.

Mahkemeden emsal karar! Artık her polis ceza yazamayacak - 1. Resim
Nazan Akça Subaşı

"GENEL KOLLUKÇA TRAFİK CEZASI YAZILAMAZ"

Konuyla ilgili konuşan Avukat Nazan Akça Subaşı şunları söyledi:

"Babam kendisine ceza yazıldığından eve gelen tebligatla haberdar oluyor. 'Ne oldu baba?' dedim. 'Bana ceza kesmişler' dedi. Kim kesmiş? Genel kolluk kesmiş. Ama babam etrafta trafik polisi görmemiş. Arabasını bulunduğu yerde fotoğraflamamışlar bile. Fotoğraf yok. Doğrudan ceza yazılmış. Biz de bunun üzerine trafik cezasına itiraz ettik. Hem yeri, zamanı belli olmayan, hem de hangi kural ihlal edildi? Bu tespiti yapan bir trafik polisi mi diye itiraz ettik. Bunun üzerine mahkeme bizim gerekçelerimizi haklı buldu ve 'Genel kollukça trafik cezası yazılamaz. Bunu ancak bu işin eğitimini almış trafik polisleri yazabilir' diyerek cezayı iptal etti. Dolayısıyla şu an babamın trafik para cezası tutanağı iptal edildi"


Mahkemeden emsal karar! Artık her polis ceza yazamayacak - 2. Resim

"EMSAL KARAR ALDIK"

993 TL'lik hatalı parktan kaynaklanan bir ceza olduğunu vurgulayan Subaşı, "Biz bunun emsal olacağını düşünüyoruz. Niye? Çünkü sokağa çıktığımız anda bir sürü polis memuru var. Polis memurlarına, genel kolluğa konunun uzmanı olmamasına rağmen böyle bir yetki verirsek kafalarına göre çok rahat ceza yazabilirler. Ama bu cezayı herkesin yazamayacağı, bu işin eğitimini almış trafik personelinin ya da bu işin özel olarak eğitimini almış yeterlilik belgesi bulunan kolluk personelinin yazabileceğine dair emsal karar aldık" ifadelerini kullandı.


Vatandaşlara uyarıda bulunan Avukat Subaşı, "Gerçekten bir trafik kuralı ihlal etmediğinizi düşünüyorsanız genel kollukça bir trafik cezası yazıldıysa lütfen buna 'genel kollukça, trafik cezası yazılamaz' diyerek itiraz etsinler" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...