Beklenen sağanak geldi! Uzmanlar harita üzerinde göstererek saat vermişti... Kar için gün belli oldu!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Kurak geçen zamanın ardından İstanbul'da beklenen yağış başladı. Sağanak yağışın yanı sıra karın ne zaman yağacağı da merak ediliyor. Peki kar yağacak mı? Havalar ne zaman soğuyacak? Meteoroloji'den gelen son dakika uyarıları ve uzmanların açıklamaları Ocak sonunu işaret ediyor. Prof. Dr. Orhan Şen ve Kerem Ökten önemli değerlendirmelerde bulundu, sağanak ve kar ihtimali arttı. İşte detaylar...

Uzun süredir yağış almayan İstanbul için müjdeli haber geldi, İstanbul'da sağanak etkili olmaya başladı. Akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan yağmur sonrasında yerini yeniden kurak günlerin geleceği belirtiliyor. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Marmara’da kar yağışı olma olasılığı, ay sonunda yani 30-31 Ocak ile 1-2 Şubat tarihleri arasında var ama 10 gün sonraki kar yağışı ihtimalinin üzerinde de çok durmamak lazım" derken, sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kerem Ökten ise "İstanbul'a yağış ulaşmak üzere. Marmara denizinde. İlk, Avrupa yakası başlıyor" ifadelerini kullandı.

BEKLENEN SAĞANAK GELDİ

Ocak ayında mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklık ve yağışsızlık kuraklığa neden olurken, vatandaşlar ne zaman yağmur ve kar yağacağını merak ederek gözlerini Meteoroloji'ye ve uzman isimlere çevirdiler. Bugün akşam saatleri için müjdeli haberi veren Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda İstanbul'a yağışın çok yaklaştığını bildirdi ve bu gelişmeyi harita üzerinde gösterdi. Ökten paylaşımında "İstanbul'a yağış ulaşmak üzere. Marmara denizinde. İlk, Avrupa yakası başlıyor" ifadelerini kullandı. Açıklamaların ardından akşam saatlerinde İstanbul'da sağanak yağış etkili oldu. 

Beklenen sağanak geldi! Uzmanlar harita üzerinde göstererek saat vermişti... Kar için gün belli oldu!

SAĞANAK EDİRNE'YE ULAŞTI

Bir haftadır etkisini sürdüren lodosun ardından Edirne’de öğle saatlerinde itibaren sağanak yağış etkili oldu. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Edirne’de vatandaşlar, aniden bastıran yağış nedeniyle bina altlarına, iş yerlerine sığındı.

Yağışın önümüzdeki günlerde de belli aralıklarla devam edeceği belirtiliyor. İstanbul'da ise önümüzdeki saatlerde etkili olması bekleniyor.

KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Peki kar ne zaman yağacak? Ocak ayının ortasında olmamıza rağmen kar ve yağmur yağmaması endişeye neden oluyor. Sıcak hava dalgasının bir süre daha süreceğini ve kuraklığın devam edeceğini belirten Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumu ile ilgili son dakika bilgilerini canlı yayında paylaştı.

"Bugüne bakacak olursak İstanbul’da Avrupa Yakası’nda öğleden sonra yağmur başlayacak" diyen Prof. Dr. Şen, "Sıcaklık düşmüyor, aynı şekilde devam edecek. Sıcaklıklarda yarına kadar bir değişiklik yok. İstanbul’da öğleden sonra Avrupa Yakası’nda akşam ve gece ise tüm il genelinde yağmur olacak" dedi.

BİR HAFTA DAHA KURAKLIK VAR

Yarından sonra yağış olmayacağını ve yeniden kurak bir havanın bizleri beklediğini söyleyen Şen, "Bir haftalık bir zaman daha kurak ve yağışsız geçecek. Önümüzdeki hafta cumadan itibaren ise bir soğuk hava geliyor. Bu soğuk hava Anadolu’da kar yağışı yapabilir. Yapabilir diyorum çünkü çok bıçak sırtı gibi yani yağmur da yapabilir kar yağışı da yapabilir. Türkiye genelinde yapacak ama Marmara’da yine öyle kar yağışı görünmüyor" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'DA KAR YAĞACAK MI?

İstanbul'da, Marmara Bölgesi'nde kar yağışı olma olasılığına değinen Şen, ay sonunu işaret etti ve şu ifadeleri kullandı: "Yani 30-31 Ocak ile 1-2 Şubat tarihleri arasında kar yağışı ihtimali var ama 10 gün sonraki kar yağışı ihtimalinin üzerinde de çok durmamak lazım. Yaklaştıkça bunun üzerinde de yeniden değerlendirme yapacağız.

Kar yağışı demek sıcaklığın 5 derecenin altına düşeceği demektir. Bugün 15-16 derece sıcaklık var ise demek ki 12-13 derecelik bir sıcaklık düşüşüne şahit olacak Türkiye’nin büyük bir bölümü.”

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...