Eurovision'a damga vuran Şebnem Paker Milas’a atandı! Şebnem Paker kimdir, kaç yaşında?

Düzenleyen: / Kaynak: tr.wikipedia.org, tgrthaber.com.tr
- Güncelleme:
Eurovision'a damga vuran Şebnem Paker Milas’a atandı! Şebnem Paker kimdir, kaç yaşında?

Biyografi Haberleri  / tr.wikipedia.org, tgrthaber.com.tr

Eurovision Müzik Yarışması’nda Türkiye’nin ilk büyük derecesini elde ettiren Şebnem Paker Muğla Milas’ta bulunan bir okula atandı. Atamanın ardından arama motorlarında Şebnem Paker kimdir, kaç yaşında? soruları araştırılmaya başlandı.

Eurovision Şarkı Yarışmasında 1997 yılında üçüncülük eden Şebnem Paker “Dinle” şarkısı ile Türkiye’ye ilk büyük derecesini aldırmayı başarmıştı. Şebnem Paker “Dinle” ve “Beşinci Mevsim” şarkıları ile Türkiye’yi iki kez Eurovision’da temsil etti. 1996 yılında “Beşinci Mevsim” şarkısı ile Eurovision’da 57 puanla 12.olmuştu. Şebnem Paker Muğla Milas’ta bulunan bir okula atanmasından sonra arama motorlarında en çok aratılan isimlerden birisi oldu. İşte, Şebnem Paker kimdir? sorusunun cevabı ve Şebnem Paker’in atandığı okul haberin detaylarında…

Eurovision'a damga vuran Şebnem Paker Milas’a atandı! Şebnem Paker kimdir, kaç yaşında?

TGRT Haber'de yer alan bilgilere göre: Eurovizyon’daki başarısının ardından müzik kariyerini sonlandıran Şebnem Paker, “Finaller için iki ayrı parça seslendirmiştim, ben diğer parçaya daha çok yükselmiştim ama Dinle finale kaldı. Birinci olmak çok şaşırtmıştı beni. Çünkü alışık olduğumuz Eurovision şarkılarından çok farklıydı, insanların kabullenebileceğini düşünmemiştim açıkçası” demiş ve şöyle devam etmişti: 

"Şarkı Avrupa’daki provalarında dinleyenler tarafından çok beğenildi. Yerel motifler barındıran bir şarkının bu kadar beğenilmesi olağanüstü şaşırttı beni. Ama Dublin’e gittiğimiz zaman provalarda şunu hissettim: Avrupa’nın her yerinden fanatikler dolduruyorlar salonu, sanki yarışmadaymışsınız gibi prova yapıyorsunuz. Sahneden indiğimde, Acayip bir şeyler oluyor dedim. Çünkü daha ilk duydukları anda tempo tutmaya başladılar. Ve o hafta boyunca sokakta yürürken star gibiydik, fanatikler tanıyorlardı. O zaman, 'Dinle' bir şey yapacak diye düşündüm. Yoksa stüdyo aşamasında hiç anlamamıştım.” 

ŞEBNEM PAKER KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Şebnem Paker 20 Temmuz 1997 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Lise eğitimini Haydarpaşa Lisesi’nde tamamlayan Paker İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Gitar Bölümünde eğitim gördü.

1996 yılında Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Şan Bölümünü kazanan Paker, aynı yıl Eurovision Şarkı Yarışması'nın Türkiye elemelerini "Beşinci Mevsim" adlı parça ile kazanarak ülkeyi temsil etme hakkını elde etti. “Beşinci Mevsim” şarkısı ile Oslo’da düzenlenen yarışmada 12. oldu.

1997 yılında Şebnem Paker ulusal elemelere Grup Etnik ile katıldı ve müziği Levent Çoker'e, sözleri Mehtap Alnıtemiz'e ait olan "Dinle" adlı parça ile katılarak yeniden birinci oldu. Aynı yıl Dublin’de düzenlenen Eurovision yarışmasında üçüncü olmayı başardı. Böylece Türkiye’ye ilk önemli dereceyi aldırmayı başardı.

Şebnem Paker 22 Temmuz 1997 tarihinde “Dinle” şarkısını ilk ve tek albümü yaptı.

1998 yılında TRT’nin Eurovision Türkiye finallerine bir kez daha katıldı ve her geçen sene Eurovision'da daha başarılı bir sonuç elde etme düşüncesini dile getirdi. Fakat o yıl Tarkan Tüzmen'in seslendirdiği "Unutamazsın" adlı şarkı ile yarışmada Türkiye'yi temsil etti.

Eurovision'a damga vuran Şebnem Paker Milas’a atandı! Şebnem Paker kimdir, kaç yaşında?

ŞEBNEM PAKER’İN ÖĞRETMENLİK KARİYERİ

2000 yılında Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Şan Bölümünden mezun oldu ve öğretmenliğe başladı. Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel eğitim kurumlarında 4 sene görev aldıktan sonra, 2004'ten beri müzik öğretmeni olarak görev yapıyor. 2018 yılına kadar Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesinde görev yapan Paker 2018 yılından itibaren Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesinde müzik öğretmenliğine devam ediyordu.

Şebnem Paker 2023 yılında Muğla Milas’ta bulunan bir ortaokula müzik öğretmeni olarak atandı.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: tr.wikipedia.org, tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...