Lütfihak Alpkan kimdir, nereli? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevine atanan Lütfihak Alpkan’ın hayatı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Lütfihak Alpkan kimdir, nereli? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevine atanan Lütfihak Alpkan’ın hayatı!

Biyografi Haberleri

Lütfihak Alpkan kimdir, nereli? sorusu arama motorlarında en çok aratılan soruların başında yer alıyor. Resmî Gazete’de Bakan Yardımcıları atama kararı ile Lütfihak Alphan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığı görevine getirdi. Vatandaşlar “Lütfihak Alpkan kimdir, nereli?” sorularına yanıt aradı. İşte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevine atanan Lütfihak Alpkan’ın hayatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bakan Yardımcılarını atadı. Resmî Gazete’de yayınlanan 2023/308 sayılı karara göre Lütfihak Alphan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı görevine getirildi. Lütfihak Alphan göreve gelmesi ile arama motorlarından en çok aratılan isimlerden birisi oldu. Vatandaşlar yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı "Lütfihak Alpkan kimdir, nereli?" gibi sorusuna yanıt aranıyor. İşte detaylar…

Lütfihak Alpkan kimdir, nereli? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı görevine atanan Lütfihak Alpkan’ın hayatı!

LÜTFİHAK ALPKAN KİMDİR, NERELİ?

Prof. Dr. Lütfihak Alpkan 1969 yılında İstanbul’da doğdu. 1993 yılında Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında ve 1997 yılında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Genel İşletme alanında yüksek lisans dereceleri aldı.

Lütfihak Alphan doktorasını 2000 yılında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Genel İşletme alanında tamamladı. Alpkan, Stratejik Yönetim, Örgütsel Davranış, İnsan Kaynakları Yönetimi, Girişimcilik vb. konularda eğitim, araştırma, yayın ve hakemlik faaliyetlerinde bulundu.

Alphan Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Bölüm Başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürlüğü, Vekil Dekanlık, Rektör Danışmanlığı gibi idari görevler üstlendi. Alpkan, 2004'te Yönetim ve Organizasyon alanında "doçent" ve 2009'da "profesör" unvanını aldı.

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi ve Uluslararası Stratejik Yönetim ve Yöneticiler Derneği Başkan Yardımcılığı yapan Alpkan daha önce Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşar Vekilliği, İçişleri Bakan Danışmanlığı ve International Strategic Management Conference'ın Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. İngilizce ve Fransızca bilen Alpkan evli ve iki çocuk babasıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Lütfihak Alpkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığı görevine getirildi.

Düzenleyen:  - Biyografi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...